Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen rood licht voor trein Veendam Stadskanaal

spurt overwegSTADSKANAAL – Spoorbeheerder ProRail zou er een financiële puinhoop van gemaakt hebben. Kamerleden van de oppositie reageren geschrokken zo stond onlangs te lezen in De Telegraaf. Nu blijkt dat er ook geen geld meer is voor het regionale spoor. De topman van Arriva reageert geschrokken. ‘De regionale reiziger wordt opnieuw gepakt’ aldus Arriva directeur Anne Hettinga. Het geld is op voor verbeteringen aan regionale spoorlijnen. Dat zijn dus alle lijnen waar de NS niet rijdt.

Veendam – Stadskanaal

Komt nu ook de spoorlijn tussen Veendam en Stadskanaal onder druk te staan? Dat vroegen zich enkele raadsleden af tijdens de raadsvergadering van de gemeente Stadskanaal maandagavond. Wethouder Goziena Brongers (CDA) die o.a. verkeer en vervoer in haar portefeuille heeft mocht de vraag beantwoorden. De wethouder deed dit met een kortmondig “nee”.

Klaas Pals (D66) en Egbert Nijenbanning (VVD) vonden dit antwoord wel iets kort door de bocht en vroegen om uitleg. Volgens wethouder Brongers lopen de plannen voor een spoorlijn tussen Veendam en Stadskanaal geen gevaar omdat hierover al in een eerder stadium mondelinge afspraken zijn gemaakt met de Provincie en betrokkenen zoals Arriva, Ballast Nedam en ProRail. De spoorlijn tussen Veendam en Stadskanaal is één van de projecten uit het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn, de compensatiegelden voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Voor het project zou 46 miljoen euro beschikbaar zijn.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Geen rood licht voor trein Veendam Stadskanaal

  1. Nou.
    Ik geloof er niets van.

    Ik (en mijn advocaat) heb nog niets gehoord van de gemeente, Prorail of de provincie.

    Lijkt me dat een dergelijk project, gezien de deadline van 2019, toch echt gestart moet worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.