Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politie in Groningen krijgt hulp tijdens staking

boete_onder_ruitenwisser_2STADSKANAAL – De politie staakt heftig in hun strijd om tot een beter CAO te komen. Om de regering onder druk te zetten worden er geen boetes uitgeschreven die een boetebedrag van minder dan Euro 200,- opleveren. Een gat in de markt dat opgevuld moet worden, zo moet Tiebo Jacobs, brand manager bij marketingbureau 321Media gedacht hebben. Duizenden mensen in Groningen, Haren, Hoogezand, Veendam en Winschoten vonden tot hun grote schrik een bekeuring achter hun ruitenwisser het afgelopen weekend. Het bleek een flyer te zijn, maar wel dusdanig ontworpen dat deze onmiskenbaar voor een bekeuring werd aangezien. De bon nader bekeken bleek het te gaan om een stunt waarbij de overtredingen uiteenliepen van het onvoldoende vindbaar zijn in Google of niet efficiënt inzetten van sociale media tot een verlopen APK van de website.

De reacties op Social Media zijn enorm en lopen uiteen van tamelijk geïrriteerd tot bewondering voor het ludieke idee. Een man was verhaal gaan halen op het politiebureau. Hij had nog wel speciaal een parkeerschijf gekocht die ochtend. “We konden het toch niet laten gebeuren dat de inwoners van Groningen het zouden moeten stellen zonder toezicht; we deden dan ook gewoon onze plicht, aldus de ondernemer uit Oost-Groningen met een knipoog. Het bureau hoopt dat men, wanneer bekomen van de schrik, de grap kan waarderen. In totaal werden er zo’n 2000 bekeuringen uitgeschreven. Overtreders kunnen hun boeten voldoen of bezwaar aantekenen op www.321media.nl/boete

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.