Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie gaat opvang vluchtelingen ondersteunen

Provincie GroningenGRONINGEN – De provincie Groningen gaat zich inzetten voor de bereikbaarheid van asielzoekerscentra en gaat organisaties ondersteunen die zinvolle activiteiten voor vluchtelingen aanbieden.

Vandaag spraken Provinciale Staten in een door de ChristenUnie aangevraagd debat over de opvang van vluchtelingen in de provincie Groningen. Volgens de ChristenUnie kan ook de provincie hulp bieden aan de mensen die gevlucht zijn en in onze provincie een veilige plek zoeken. Een grote meerderheid van de partijen in Provinciale Staten wil dat de provincie waar mogelijk ondersteuning biedt bij de opvang van de vluchtelingen.

De ChristenUnie riep het provinciebestuur op zich in te zetten voor goede busverbindingen naar bestaande en nieuwe asielzoekerscentra en kreeg daarvoor veel steun. Ook is besloten jaarlijks €100.000 beschikbaar te stellen voor organisaties die activiteiten voor vluchtelingen op het gebied van onderwijs, sport of cultuur aanbieden.

Stieneke van der Graaf, fractievoorzitter van de ChristenUniefractie, is blij met dit resultaat.
“De nood van mensen die dagelijks aankomen in Ter Apel is groot. Vandaag hebben we besproken wat de provincie kan betekenen voor deze mensen en ik ben blij dat we daar meteen concrete invulling aan gaan geven.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.