Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Christelijke stilteretraites in Musselkanaal

StilteMUSSELKANAAL – Loskomen van de hectiek van alledag. In stilte jezelf volledig openstellen voor God. Dat is de kern van de christelijke stilteretraites die door Else Boels worden georganiseerd. Afgelopen week ging ze officieel van start en lanceerde een speciale website hiervoor. Op 13 tot 15 november zal het eerste stilteweekend plaatsvinden in Musselkanaal.

” We leven in een samenleving vol prikkels en ruis. Door drukte kan het steeds lastiger worden om tijd vrij te maken voor God’’, stelt Else Boels. Zij wil meer mensen laten ervaren hoe rijk de stilte is. ,,Een dag of weekend volledig stil zijn is niet het doel op zich. De stilte is een middel om alle ruis van de lijn te halen’’, aldus Boels. ” Als je jezelf openstelt komt het in de stilte tot een ontmoeting: met jezelf en met God.’’ Else Boels heeft verschillende retraitemogelijkheden: dagen, weekenden of stiltemomenten voor grotere groepen op een eigen locatie.

Rust en ruimte
In Noord Nederland worden er weinig tot geen christelijke stilteretraites georganiseerd. ,,Een groot gemis’’, vind Boels. ,,Ook hier hebben we te maken met overvolle agenda’s en tijdgebrek. Daarnaast: Waar kun je beter stil worden dan in een regio die bekend staat om de rust en de ruimte? Tijdens de stilteretraites is er plek voor Bijbelstudie en meditatieoefeningen. Ook is er de mogelijkheid een gebedswandeling te lopen, te lezen, schrijven of creatief bezig te zijn’’, vertelt Boels. ,,Het belangrijkste is dat je rust vindt in hoofd en hart en ruimte creëert voor God. Hij wil gevonden worden in (de) stilte.’’

Naast het organiseren van stilteretraites biedt Else Boels geestelijke begeleiding en is zij funerair spreker. Voor het reserveren van een stilteretraite en meer informatie ga je naar www.elseboels.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.