Direct naar de inhoud.

Eerste resultaten bij archeologisch onderzoek in de Veenkoloniën

Boerstra boringenEXLOËRMOND – De eerste resultaten van de werkzaamheden van Boerstra Engineering in opdracht van de stichting 250\400 op de locatie in Tweede Exloërmond worden zichtbaar. Dit onderzoek – in het kader van het jubileumjaar 250\400 – baart meer en meer opzien! Verschillende lagen worden aangeboord waarbij tegengekomen artefacten getuigen van de geschiedenis van het landschap en de aanwezigheid van de mens.

Boerstra Engineering

Verder kijken dan het probleem is een van de peilers van de onderneming Boerstra Engineering. Op plekken waar nauw samenhangende krachten en lange tradities de vrije hand hebben, zoekt men naar geschiedenis op de locatie, naar de kaart van het landschap en het beleefbaar maken van de dynamiek. Met het oog op een brede horizon worden verschillende middelen, waaronder de mechanica, ingezet voor (in)zicht en voorstellingsvermogen. Op zaterdag 26 september van 13.00-17.00 uur is de locatie te bezoeken en worden de eerste resultaten door Boerstra Engineering getoond. Het project vindt plaats t/m 1 november 2015

De projectlocatie is te vinden nabij:
Zuiderdiep 231
9571 BM Tweede Exloërmond
52°54’54.7″N 6°57’12.7″E

Eén reactie op “Eerste resultaten bij archeologisch onderzoek in de Veenkoloniën”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-