Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaap Kuin wordt waarnemend burgemeester gemeente Pekela

Jaap Kuin (F: assen.PvdA.nl)

Jaap Kuin (F: assen.PvdA.nl)

OUDE PEKELA – Jaap Kuin is gisteren door commissaris van de Koning Max van den Berg benoemd als waarnemend burgemeester van gemeente Pekela. Kuin volgt burgemeester Meindert Schollema op, die in mei aankondigde zijn ambtsketen in november af te doen.

Kuin (PvdA) stapte in augustus 2013 op als wethouder in Assen, omdat zijn positie daar onhoudbaar was geworden. Hij werd betrapt toen hij bij een winkel twee boortjes had weggenomen en in zijn binnenzak had gestopt. ‘Ik zie het als een 2e kans zegt Kuin via de regionale omroep RTV Noord.

Kuin werkt momenteel nog bij Synergon in Winschoten. Hij wil straks als burgemeester graag laagdrempelig overkomen en toegankelijk zijn voor alle Pekelders. De benoeming gaat per 1 november in en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van de gemeentelijke herindeling gaat duren.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.