Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Plan van aanpak centrum Stadskanaal laat nog even op zich wachten

Wethouder Peter Gelling

Wethouder Peter Gelling

STADSKANAAL – Het plan van aanpak voor het centrum van Stadskanaal had deze maand klaar moeten zijn. Maar de juiste afstemming en fine-tuning met andere kernen in Oost-Groningen en de provincie heeft extra tijd nodig, aldus wethouder Peter Gelling (GBS). “Er is nu eerst een sterkte-zwakte-analyse van de kernen Stadskanaal, Veendam, Winschoten en Hoogezand’ gemaakt. Die afstemming tussen alle partijen heeft tijd gekost. Daardoor hebben we het tijdspad niet gehaald zoals afgesproken tijdens de raadsvergadering in juni “.

“We zijn nu druk bezig met een plan om de gemeenschappelijke problemen aan te pakken. We vertalen dat nu ook al lokaal naar Stadskanaal. We zijn er echt druk mee bezig zo zegt de wethouder via RTV Noord. Dit is urgent, dat beseffen we.” Een nieuwe deadline durft Gelling niet te geven. ‘Maar het zal zeker binnenkort zijn.’

CWS
Namens de Centrum Winkeliers Stadskanaal (CWS) zegt voorzitter Klaas Jan Havinga blij te zijn dat er in ieder geval wat staat te gebeuren. ‘In juni was het vijf voor twaalf en de klok tikt door. Maar ik ben wel blij met het initiatief vanuit de gemeente. Hierdoor ben ik redelijk optimistisch.’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.