Direct naar de inhoud.

Borger Odoorn dreigt Rijk met gang naar rechter

  • door:
  • op:

wind-turbines DrentheBORGER ODOORN – Wie beslist over de komst van windturbines in de Veenkoloniën? Niet het Rijk maar de provincie is beslissingsbevoegd voor de procedure rond de windparken. Dat zegt althans de gemeente Borger-Odoorn. De gemeente heeft minister Kamp met een brief op de hoogte gebracht van deze bevindingen.

De nieuwe inzichten ontstonden kort nadat het college van Borger-Odoorn zijn voorkeur had bekendgemaakt om de behandeling van de omgevingsvergunning (o.a. bouw- en milieuvergunning) zelf op te pakken. Dit naar aanleiding van de formele vraag hierover van het ministerie. Nu de minister niet bevoegd is speelt deze dus vraag niet meer.

De plek waar de windmolens komen
De plek waar de windmolens komen

Draagvlak
In de verdere procedure zullen Borger-Odoorn en Aa en Hunze gezamenlijk blijven optrekken. Daarbij zullen de gemeentebesturen naar het provinciebestuur blijven benadrukken dat de bewoners serieus moeten worden genomen. iets wat het Rijk niet doet.

Kort geding
Minister Henk Kamp blijft op het standpunt staan dat hij beslist over de windmolens. Beide partijen slijpen nu de messen stond vanmorgen te lezen in de Drentse editie van het DvhN. Wethouder Freek Buijtelaar zegt dat als de partijen er niet uitkomen de gemeente dit najaar nog een kort geding gaat aanspannen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal