Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borger Odoorn dreigt Rijk met gang naar rechter

wind-turbines DrentheBORGER ODOORN – Wie beslist over de komst van windturbines in de Veenkoloniën? Niet het Rijk maar de provincie is beslissingsbevoegd voor de procedure rond de windparken. Dat zegt althans de gemeente Borger-Odoorn. De gemeente heeft minister Kamp met een brief op de hoogte gebracht van deze bevindingen.

De nieuwe inzichten ontstonden kort nadat het college van Borger-Odoorn zijn voorkeur had bekendgemaakt om de behandeling van de omgevingsvergunning (o.a. bouw- en milieuvergunning) zelf op te pakken. Dit naar aanleiding van de formele vraag hierover van het ministerie. Nu de minister niet bevoegd is speelt deze dus vraag niet meer.

De plek waar de windmolens komen

De plek waar de windmolens komen

Draagvlak
In de verdere procedure zullen Borger-Odoorn en Aa en Hunze gezamenlijk blijven optrekken. Daarbij zullen de gemeentebesturen naar het provinciebestuur blijven benadrukken dat de bewoners serieus moeten worden genomen. iets wat het Rijk niet doet.

Kort geding
Minister Henk Kamp blijft op het standpunt staan dat hij beslist over de windmolens. Beide partijen slijpen nu de messen stond vanmorgen te lezen in de Drentse editie van het DvhN. Wethouder Freek Buijtelaar zegt dat als de partijen er niet uitkomen de gemeente dit najaar nog een kort geding gaat aanspannen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Borger Odoorn dreigt Rijk met gang naar rechter

  1. roelof glaasker

    heel goed van jullie daag ze maar voor de rechter er word ons al genoeg door de strot geduwd door het rijk kijk naar de vluchtelingen ze krijgen meer dan eigen volk schandalig gewoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.