Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Presentatie boek ‘400 jaar Semslinie, de oudste lijnrechte grens ter wereld’

SemslinieSTADSKANAAL – In het kader van 250 jaar Het Stadskanaal en 400 jaar De Semslinie organiseert de Stichting 250\400 tal van activiteiten in het jubileumjaar 2015. Er hebben al veel activiteiten in dit kader plaats gevonden, van lezingen voor een inhoudelijk geïnteresseerd publiek tot een groot publieksevenement als MusSailkanaal. Wat nog ontbrak, was een inhoudelijk verhaal over de Semslinie. Deze lacune wordt nu opgevuld door de uitgave van het boek ‘400 jaar Semslinie’. Het Drents Archief in Assen nam het initiatief tot het bijeenbrengen en toelichten van de historische kaarten van Jan Sems uit zowel de Drentse als Groninger Archieven en het schrijven van een biografie over Jan Sems.

Op zondag 11 oktober a.s. zal dit boek worden gepresenteerd in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. De eerste exemplaren zullen worden overhandigd aan de burgemeesters van de gemeenten aan de Semslinie. Tijdens deze middag zal Paul Brood een korte toelichting geven op het boek en Arjen Boerstra houdt een presentatie over zijn project Boerstra Engineering dat deel uitmaakt van het kunstproject Langs de Linie. Uiteraard is het boek deze middag ook te koop, voor € 22,50.

De auteurs van het boek zijn Egbert Brink, Paul Brood, Martin Hillenga, Erwin Karel, Harm van der Veen en Frans Westra. Daarnaast bevat het een literaire bijdrage van wandelaar-schrijver Jan Blokker (jr.) en fotografie door Sake Elzinga. Het boek wordt uitgegeven door WBOOKS in Zwolle.

De presentatie begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelding is wel gewenst. Dat kan via 0599-612649 /info@streekhistorischcentrum.nl

Bij de foto: een fotografische impressie van de Semslinie door Sake Elzinga. (WBOOKS).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Presentatie boek ‘400 jaar Semslinie, de oudste lijnrechte grens ter wereld’

  1. Sorry maar de viering van 250 jaar Stadskanaal en 400 jaar Semslinie stelt toch helemaal niets voor. Geen volksfeest georganiseerd waar iedereen bij aanwezig kon zijn.
    Het bestuur van de stichting waren bejaarden. En wel met geld smijten.
    Jammer. Gemiste kans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.