Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noorderpoort is Beste Werkgever van provincie Groningen

BW-logo-basis_2015GRONINGEN – Noorderpoort is uitgeroepen tot de Beste Werkgever van Groningen. Effectory en Intermediair maakten dit vandaag (6 oktober 2015) samen bekend in Theater Amsterdam.

 Stijgende lijn bij Noorderpoort

In totaal heeft Noorderpoort 17 verschillende ROC’s in de regio Groningen, waar 14.000 studenten lessen volgen. Noorderpoort staat actief in verbinding met het regionale werkveld, betrekt mensen uit het bedrijfsleven om de kwaliteit van het onderwijs te versterken en geeft volop ruimte aan de eigen medewerkers. Er is een stijgende lijn zichtbaar ten opzichte van het onderzoek in 2013, want medewerkers geven nu aan dat ze nog meer betrokken en bevlogen zijn dan toen. Ook komt naar voren dat men zeer te spreken is over de onderlinge samenwerking.

Landelijke winnaars

Tijdens het Beste Werkgevers Event zijn twee landelijke winnaars bekend gemaakt, namelijk in de categorieën ‘minder dan 1000 medewerkers’ en ‘meer dan 1000 medewerkers’. Zorginstelling Sint Jozefoord is de winnaar in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’. Stichting Buurtzorg prolongeerde zijn titel in de andere categorie.

Geheim van goed werkgeverschap

Écht succesvolle organisaties verschillen op een belangrijk punt van hun concurrenten, zeggen Guido Heezen (directeur van Effectory) en Sander van den Hout (directeur van onder meer Intermediair). ‘Deze organisaties hebben de moed om hun medewerkers serieus te nemen. In veel organisaties wordt een idee in de top bedacht en naar beneden doorgedrukt. De meest succesvolle bedrijven blijken het allemaal andersom te doen: zij kijken welke ideeën er op de werkvloer leven. Dat is niet moeilijk om te doen, maar het vraagt wel om een andere manier van kijken. En het levert je zóveel op. Stel je voor dat je 1000 medewerkers hebt: wil je dan een innovatieafdeling van 5 mensen en 995 uitvoerders, of wil je dat ál je medewerkers naar buiten kijken en meedenken wat er moet gebeuren? Natuurlijk ben je slagvaardiger en wendbaarder wanneer je naar je mensen luistert. Goede werkgevers durven de collectieve intelligentie uit te nodigen en vervolgens te gebruiken.’

 Overzicht award-winnaars

 

Award Organisatie Beste Werkgevers Score
>1000 medewerkers Stichting Buurtzorg 8,7
<1000 medewerkers Sint Jozefoord 8,3
Grootste stijger t.o.v. 2014 Wasko Kinderopvang Van 6,4 naar 7,3
Multinationals Vanderlande 8,0

 

Overzicht branchewinnaars

Ook maakten Effectory en Intermediair de volgende branchewinnaars bekend:

 

Branchewinnaars Organisatie Score
Bouw en infrastructuur Talen Vastgoedonderhoud 7,9
Energie, water en telecom URENCO Nederland 8,2
Financiële dienstverlening Robeco 7,5
Groot- en detailhandel DEEN Supermarkten 7,5
Horeca en recreatie Hutten 7,7
Onderwijs Koning Willem I College 7,7
Openbaar bestuur en veiligheid Gemeente Diemen 7,3
Productie en industrie Vanderlande 8,0
Transport en logistiek Schiphol Group 7,6
Woningcorporaties Woningcorporatie Domijn 8,1
Zakelijke dienstverlening MARIN 7,9
Zorg Stichting Buurtzorg 8,7

 

Beste Werkgeversonderzoek 2015

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de vijftiende keer uitgevoerd, met als doel om goed werkgeverschap een podium te geven. Aan het onderzoek namen 347 organisaties deel en in totaal beoordeelden 201.029 medewerkers hun werkgever. De positie op de ranglijst is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers. Lees hier meer over het Beste Werkgeversonderzoek. Meer informatie over de winnaars en geheimen van goed werkgeverschap is te vinden in het volledig gerestylde Beste Werkgevers Magazine 2015.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.