Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vanaf zondag kans op eerste vorst

vorstZEIST – De winterjas en sjaal kunnen weer uit de kast. Komende dagen koelt het flink af. Vanaf zondag ligt de temperatuur overdag op 10-12 graden. Ter vergelijk: vandaag wordt het nog 18 graden. Het koude weertype gaat gepaard met flink wat zon en tijdens heldere nachten stijgt de kans op de eerste vorst van het seizoen. Dit meldt www.weeronline.nl

Oostenwind veroorzaakt schraal weertype
Met een zuidelijke wind wordt vandaag nog zachte lucht aangevoerd en wordt het 18 graden. Er is veel bewolking en er vallen enkele buien. Morgen en vrijdag worden overgangsdagen met veel bewolking en maxima van 16 graden.
In het weekend steekt een schrale oostenwind op en kelderen de maxima naar 10-12 graden op zondag. Volgende week blijft de temperatuur overdag steken op een graad of 11.

Tijdens heldere nachten kans op eerste vorst
Aan de grond (10 cm) heeft het deze herfst al een paar keer gevroren, maar op gewone meethoogte (1,5 meter) nog niet. Vanaf de nacht van zaterdag op zondag daalt de temperatuur tijdens de nachten tot dicht bij het vriespunt en lokaal kan het dan voor het eerst tot vorst komen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.