Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treant Zorggroep begint wondpoli in Stadskanaal

Refaja ziekenhuis -in-oranje-kleurenSTADSKANAAL – Op maandag 12 oktober begint Treant Zorggroep een speciale polikliniek voor wondzorg in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Op deze poli werken diverse zorgprofessionals samen aan de behandeling en zorg van wonden. Uit ervaring blijkt dat multidisciplinaire samenwerking bij complexe wondzorg kwaliteitsverhogend werkt.
Patiënten komen op de wondpoli terecht door een verwijzing van de huisarts of de behandelend specialist. Op de wondpoli worden vooral patiënten behandeld die wonden hebben die slecht of langzaam genezen. Daarbij valt te denken aan diabetische voetwonden, doorligwonden, open beenwonden e.d.

Door een goede coördinatie en continuïteit (contact met thuiszorg) in de wondzorg, genezen wonden sneller. De wondconsulent van het ziekenhuis is de spil in dit langdurige genezingstraject. De belangrijkste taken van een wondconsulent zijn het toepassen van wondzorg en wondbehandeling en het coördineren van de wondzorg in de zorgketen.

Op de andere twee ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep (Scheper in Emmen en Bethesda in Hoogeveen) zijn ook wondpoliklinieken. De werkwijze op de drie ziekenhuislocaties is hetzelfde.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.