Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Woning Overijsselselaan vat vlam

Brand Stadskanaal

Foto: M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – De brandweer is dinsdagavond rond 18:30 uur uitgerukt naar een woningbrand aan de Overijsselselaan in Stadskanaal. Daar heeft door nog onbekende oorzaak de benedenverdieping vlam gevat. De brandweer is op dit moment nog bezig met nabluswerkzaamheden. De brand lijkt inmiddels onder controle te zijn.

Update – Persbericht 11.30 uur

Dinsdagavond 20 oktober heeft een felle brand voor veel schade gezorgd in een woning aan de Overijsselselaan in Stadskanaal. Iets voor half 7 werd de brandweer in Stadskanaal opgeroepen voor de woningbrand, met de melding dat de brand zou woeden in de woonkamer. Alle bewoners, ook van naastgelegen woningen, stonden inmiddels veilig buiten.

Opschaling

Eenmaal ter plaatse is door de bevelvoerder van de blusauto direct opgeschaald naar middel brand. De brand was inmiddels uitslaand aan de voor- en achterzijde van de woning. Hierop is een tweede blusauto uit Stadskanaal ter plaatse gekomen om de collega’s van voldoende water te voorzien.
brand2
Opvang

Dankzij een snelle inzet kon rond de klok van 7 uur het sein brand meester worden gegeven. De schade aan de woning was aanzienlijk, waarop Bevolkingszorg ter plaatse is gekomen om vanuit de gemeente te kijken naar opvang voor de bewoners. Deze zijn in eerste instantie door buurtbewoners opgevangen.

Brandpreventieweken

In het kader van de brandpreventieweken deze maand, is afgelopen week een woningcheck-app gelanceerd. Met deze app kan eenieder kijken hoe brandveilig zijn of haar woning is en welke risico’s er zijn. De app is te downloaden voor telefoon en tablet. Daarnaast worden op dit moment de mogelijkheden verkend of er een voorlichtingsavond kan worden georganiseerd voor de omwonenden in Stadskanaal.

Via: Brandweer Groningen

 

 

 

3 Reacties op “Woning Overijsselselaan vat vlam

  1. sterkte voor de bewoners

  2. Mirjam Kuipers

    Wat afschuwelijk voor deze mensen. Ik lees van mijn vader dat er spullen nodig zijn. Misschien kan ik er ook bij helpen door mijn ouders spullen meee te geven. Heel veel sterkte. Groetjes Mirjam Kuipers

  3. Hasina Borgeld

    We hebben nog een eethoek met 4 stoelen en salontafel voor deze mensen. Mag opgehaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.