Direct naar de inhoud.

Woning Overijsselselaan vat vlam

  • door:
  • op:
Brand Stadskanaal
Foto: M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – De brandweer is dinsdagavond rond 18:30 uur uitgerukt naar een woningbrand aan de Overijsselselaan in Stadskanaal. Daar heeft door nog onbekende oorzaak de benedenverdieping vlam gevat. De brandweer is op dit moment nog bezig met nabluswerkzaamheden. De brand lijkt inmiddels onder controle te zijn.

Update – Persbericht 11.30 uur

Dinsdagavond 20 oktober heeft een felle brand voor veel schade gezorgd in een woning aan de Overijsselselaan in Stadskanaal. Iets voor half 7 werd de brandweer in Stadskanaal opgeroepen voor de woningbrand, met de melding dat de brand zou woeden in de woonkamer. Alle bewoners, ook van naastgelegen woningen, stonden inmiddels veilig buiten.

Opschaling

Eenmaal ter plaatse is door de bevelvoerder van de blusauto direct opgeschaald naar middel brand. De brand was inmiddels uitslaand aan de voor- en achterzijde van de woning. Hierop is een tweede blusauto uit Stadskanaal ter plaatse gekomen om de collega’s van voldoende water te voorzien.
brand2
Opvang

Dankzij een snelle inzet kon rond de klok van 7 uur het sein brand meester worden gegeven. De schade aan de woning was aanzienlijk, waarop Bevolkingszorg ter plaatse is gekomen om vanuit de gemeente te kijken naar opvang voor de bewoners. Deze zijn in eerste instantie door buurtbewoners opgevangen.

Brandpreventieweken

In het kader van de brandpreventieweken deze maand, is afgelopen week een woningcheck-app gelanceerd. Met deze app kan eenieder kijken hoe brandveilig zijn of haar woning is en welke risico’s er zijn. De app is te downloaden voor telefoon en tablet. Daarnaast worden op dit moment de mogelijkheden verkend of er een voorlichtingsavond kan worden georganiseerd voor de omwonenden in Stadskanaal.

Via: Brandweer Groningen

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal