Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ReumActief genomineerd voor de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen 2015

ReumActiefSTADSKANAAL – ReumActief is genomineerd voor de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen 2015. ” We zijn uiteraard ontzettend blij met deze nominatie, wat betekent dat we bij de laatste 6 vrijwilligersorganisaties zitten uit 97 aanmeldingen. Voor ons een duidelijk signaal dat we iets betekenen voor onze regio en de maatschappij”, aldus Anita Sanders van ReumActief.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen. Aandoeningen aan zowel spieren als gewrichten, maar ook aan weefsels en organen. De impact van de ziekte is vaak enorm. Ruim 2 miljoen mensen lijden aan een vorm van reuma, en leven dagelijks met veel pijn, stijfheid en beperkingen. Omdat reuma vaak alleen geassocieerd werd met enkel ouderen, hebben we als ReumActief ruim drie jaar geleden besloten een poging te wagen het ‘stoffige imago’ van reuma af te krijgen en ook jongeren en/of 30 plussers te bereiken. En met succes! ReumActief kent een goede mix van jong volwassenen en ouderen.

Anita Sanders: ” In drie jaar tijd zijn we gegroeid van oprichting naar ruim 160 leden! Hiervan nemen ruim 90 mensen actief deel aan onze hydrotherapie in Stadskanaal en hebben we een leuke groep Nordic Walking/sportief wandelen en een groep die deelneemt aan reuma fitness in combinatie met oefenen in de warmte cabines en bewegen op muziek”. Bewegen is een zeer belangrijk onderdeel van ReumActief. Veel reumapatiënten kwamen in de problemen met het aantal behandelingen fysiotherapie omdat reuma niet meer op de lijst met chronische aandoeningen staat. “Wij bieden goede en verantwoord begeleide beweegactiviteiten waarvan sommigen zoals de hydrotherapie onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. Zorgverzekeraars waarderen dit en vergoeden de deelnemers, afhankelijk van hun zorgverzekeraar en type pakket, een deel van de kosten.

Anita Sanders

Anita Sanders

Naast het bewegen is de belangenbehartiging steeds belangrijker geworden. Denk aan de bezuinigingen vanuit het Rijk op onder andere de huishoudelijke hulp. Velen binnen onze doelgroep kwamen ernstig in de problemen omdat gemeenten de huishoudelijke hulp schrapten. Daarom hebben we velen ondersteund met het maken van bezwaarschriften of het aanvragen van een nieuwe indicatie. Sanders: ” Ook trachten we steeds de mensen te woord te staan en te voorzien van nuttige informatie en voorlichting op dit gebied en het gebied van de WMO en zorgverzekeringen. Afgelopen jaar mochten we voor het eerst een voorlichting geven op een Middelbare school. Niets is leuker dan jongeren te informeren over alles wat met reuma te maken heeft. Dan merk je ook welke vooroordelen er bestaan over de ziekte en dat jongeren vaak niet weten wat het betekent om als kind of jongere te moeten leven met een ernstige beperking, al dan niet zichtbaar. Want niet elke vorm van reuma is zichtbaar. Daardoor ontstaat er vaak veel onbegrip en onwetendheid. Deze voorlichting willen we gaan uitbreiden naar meer scholen, maar ook naar gemeentes en anders geïnteresseerden toe. Want door een beter inzicht te krijgen in de ziekte/aandoening, krijg je ook meer begrip voor elkaar en zijn mensen sneller bereid de ander te helpen of ondersteunen. Tevens zal het pestgedrag onder kinderen en jongeren terugdringen”, besluit Sanders.

Vind jij dat wij de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen 2015 verdienen en met de hoofdprijs van € 3000 naar huis moeten gaan? Stem dan op ReumActief en geef het door! Samen bereik je zoveel meer dan alleen! En bedenk, er is altijd iemand met een vorm van reuma in uw omgeving. Reuma heb je dan ook nooit alleen. Stem door op onderstaande link te klikken en geef het door! Met uw stem vergroot u de kans op onze winst. Met uw stem kunnen wij nog veel meer gaan doen op het gebied van goede voorlichting, ondersteuning en nog meer mensen in beweging krijgen.

Breng uw stem uit

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.