Direct naar de inhoud.

Presentatie cursussen oude ambachten bij open huis Onstwedder Gaarv’n

  • door:
  • op:

151022 - pb open huisONSTWEDDE – Iedereen kan een oud ambacht leren bij stichting Onstwedder Gaarv’n. Van frivolité tot dorsvlegels maken en van karnen tot koperslaan, Onstwedder Gaarv’n zorgt er door middel van cursussen voor dat tientallen oude ambachten niet verloren gaan. Tijdens een open huis op zaterdag 31 oktober zijn er demonstraties en presentaties van vele ambachten en cursussen.

Onstwedder Gaarv’n verzorgt elk jaar in de wintermaanden cursussen oude ambachten. Honderden mensen leerden er in de loop van de tijd een ambachtelijk vak. Velen van hen zijn nu actief als medewerker van de stichting tijdens de vele demonstraties die Onstwedder Gaarv’n verzorgt op onder meer markten en braderieën. Ook zijn er voormalig cursisten nu zelf actief als docent, om zo hun ambacht te leren aan anderen. ,,Ondanks de tientallen cursisten die elke winter deelnemen aan onze cursussen, zijn er ambachten die definitief dreigen te verdwijnen. Met name voor deze ambachten zoeken wij met ons open huis belangstellenden’’, zegt voorzitter Jan ten Have van Onstwedder Gaarv’n.

Cursussen
De cursussen tellen meestal vijf lessen, die eens per twee weken plaatsvinden in de Ambachtshoeve aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Dagen en tijdstippen variëren en worden vastgesteld in overleg met docenten en cursisten. Opgave voor een cursus is mogelijk tijdens het open huis of nadien met opgaveformulieren die tijdens het open huis verkrijgbaar zijn. Ook is opgave mogelijk via contactgegevens die te vinden zijn op de website onstweddergaarvn.nl.

Tijdens het open huis op zaterdag 31 oktober is er gratis koffie en thee voor alle bezoekers. Het open huis begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie over Onstwedder Gaarv’n en de cursussen oude ambachten op www.onstweddergaarvn.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal