Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

H.J. Keuningsprijs voor Paul Brood

Veenkoloniaal MuseumVEENDAM – Archivaris Dr. Paul Brood krijgt tijdens de Winkler Prins Dag in het Veenkoloniaal Museum de Keuningprijs. De H.J. Keuningprijs is de tweejaarlijkse prijs voor personen of instellingen die op basis van fundamenteel onderzoek aspecten van het Veenkoloniale verleden bijstellen, verdiepen en opnieuw verbeelden. Deze prijs wordt sinds 1986 toegekend.

Brood is sinds 1971 werkzaam in het archiefwezen en vanaf 2001 voor het Nationaal Archief. Hij is auteur en redacteur van de succesvolle serie ‘Ach Lieve Tijd.. 400 jaar Veenkoloniën’ en de reeks publicaties over Veenkoloniale gemeentes. Jarenlang was hij de spil van Regionaal Historisch Onderzoek. De Winkler Prins dag vindt zondag 8 november vanaf 14.00 uur plaats in Veendam.

[Bron DvhN]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.