Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bestuur Plaatselijk Belang Tange-Alteveer opgestapt

AlteveerOnline tweetfotoALTEVEER – Het volledige bestuur van Stichting Plaatselijk Belang Tange-Alteveer is met onmiddellijke ingang opgestapt. De belangrijkste reden is de weinig constructieve en hautaine houding van de gemeente ten opzichte van vrijwilligers van de wijkraden en Plaatselijke Belangen.

Al geruime tijd maken dorpscoördinatoren en beleidsmedewerkers van de Gemeente Stadskanaal het de wijkraden in Stadskanaal moeilijk. Telkens worden er nieuwe plannen bedacht voor wijken en dorpen waar bitter weinig van terecht komt. Voornamelijk door gebrek aan visie en de daadwerkelijke wil te luisteren naar vrijwilligers en bewoners, hobbelen de wijken en dorpen van het ene naar het andere mislukte project. Het gevolg is dat vrijwilligers vertrekken, omdat ze niet op waarde worden geschat. Vrijwilligers die veel vrije tijd in hun dorp of wijk steken. Het bestuur van Plaatselijk Belang van Tange-Alteveer is na jarenlange strijd met de gemeente tot de conclusie gekomen dat doorgaan geen zin meer heeft. De regeldrift van de gemeente heeft elk enthousiasme laten wegebben.

Een mooi voorbeeld is dat onlangs de wijkraden ter discussie stonden tijdens een raadsvergadering. Een discussie waar de wijkraden niet van op de hoogte waren. Dit geeft dat de gemeente de wijkraden allerminst serieus neemt. Zowel bestuurlijk als ambtelijk. Het lijkt er meer op dat de wijkraden een luis in de pels zijn. Hoewel de gemeente Stadskanaal samenwerken als stopwoord heeft, is ze zelf het toonbeeld van hoe het niet moet. Neemt ook als voorbeeld de samenwerking met Lefier en de gemeentelijke herindeling.

Voor ons is in elk geval duidelijk dat er een groot probleem is rondom de wijkaanpak Wij zijn tot de conclusie gekomen dat werken op deze manier, waarin we gedwongen worden dingen te doen waar we niet achter staan, niet meer werkt. Dit alles neemt niet weg dat het bestuur het ernstig betreurt dat het uiteindelijk tot deze conclusie moest komen.

[ ingezonden]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.