Direct naar de inhoud.

De wintertijd gaat weer in

  • door:
  • op:

foto Jeugdjournaal NPOSTADSKANAAL – Vannacht gaan we de klok weer een uur terugzetten. Maar waarom eigenlijk? De ‘wintertijd’ is namelijk de gewone tijd en die gaat vannacht dus weer in. Ieder jaar wordt op laatste zondag van maart de klok een uur naar voren gezet. Dan begint de zomertijd. Op de laatste zondag van oktober stopt deze zomertijd. De klokken worden dan weer teruggezet op de standaardtijd. Ook wel de wintertijd genoemd. Morgen dus een uurtje extra slaap. Da’s mooi meegenomen. Behalve voor de nachtdienst zwoegers..

2 reacties op “De wintertijd gaat weer in”

  1. Bobby: het staat er toch duidelijk! Om terug te keren op de gewone tijd! Wintertijd is feitelijk de standaard tijd. Het is de zomertijd die afwijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-