Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noodopvang vluchtelingen is geen reden tot angst

Evert Idema in de uitzendingSTADSKANAAL – (Interview) – Vluchtelingen zijn welkom in de gemeente Stadskanaal. Evert Idema, frontman van de lokale SP denkt niet dat de Knoalsters zo negatief en agressief zullen reageren zoals zo vaak in andere gemeenten in Nederland. Idema: “Voorstanders van opvang worden bijna bekogeld, hoewel dit helemaal geen reden voor angst hoeft te zijn”. Op dit moment wordt er gekeken naar een geschikte locatie voor noodopvang in de gemeente. Deze locatie moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zodra het College een keuze heeft gemaakt wordt dit voorgelegd aan de gemeenteraad die een uiteindelijke keuze zal maken. Ook zullen er dan nog inspraakavonden volgen. De SP Stadskanaal is in ieder geval voorstander van tijdelijke noodhulp voor vluchtelingen uit oorlogsgebieden zoals Syrië en Eritrea. Dat de gemeente Stadskanaal inmiddels veel doet aan vluchtelingen en opvanghulp blijkt uit een overvol Pagedal en AZC in Musselkanaal. Idema: “Het is onze humane plicht om die mensen op te vangen en te helpen”.

 

Evert Idema in gesprek met Bert Jan Brinkman over opvang vluchtelingen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.