Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekelpop organiseert benefiet voor bootvluchtelingen

ministrylivePEKELA – Pekelpop is een non-profit organisatie die evenementen organiseert in Pekela en omstreken. Ze proberen lokale artiesten een podium te bieden maar ook grotere namen als Dotan en ​​Town of Saints komen voorbij. Van intieme huiskamerconcerten tot het verzorgen van een muzikaal programma tijdens een (jaar)markt.

Pekelpop heeft samen met de Groninger bands Corvus en Ministry of Mudd het idee opgevat om een benefietconcert te organiseren voor stichting Bootvluchteling. Want ook zij kijken naar de mondiale vluchtelingencrisis die momenteel gaande is en ziet dit met lede ogen aan. Honderdduizenden onschuldige mensen, op de vlucht voor een oorlog waar zij part nog deel aan hebben. In gammele rubberbootjes komen hele gezinnen, waaronder vele baby’s en kinderen, als sardientjes op elkaar gepakt aan op de Griekse eilanden.

Dit is het moment waarop stichting Bootvluchteling in actie komt. De vrijwilligers van deze stichting staan klaar met de meest basale vorm van ondersteuning. Voedsel, kleding, persoonlijke hygiëne zoals luiers en maandverband en begeleiding richting een beschut onderdak. Stichting Bootvluchteling doet haar werk volledig met vrijwilligers en draait op giften en donaties Meer informatie over deze stichting is te vinden op hun website: www.bootvluchteling.nl.

Op zaterdag 31 oktober zullen voornoemde bands dan ook, samen met nog een vijftal andere muzikale acts, geheel belangeloos optreden tijdens een benefietconcert dat vanaf 15.00 uur tot rond middernacht zal duren. Voor een entreeprijs van € 3,00 zullen de volgende zeven bands, in willekeurige volgorde, het podium beklimmen: Corvus, Ministry of Mudd, Ratsmodee, Anti-D’s, Jan Bresters, Vera’s Charm en From the Peatbog. Meer informatie over genoemde bands is te vinden via de Facebook-pagina van Pekelpop, www.facebook.com/pekelpop .

benefietflyerDe opbrengst van dit benefiet komt volledig ten goede van stichting Bootvluchteling.

Benefiet voor stichting Bootvluchteling

Zaterdag 31 oktober 2015

15.00 uur – 00.00 uur

Bosrand 3, Oude Pekela

Entree € 3,00

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.