Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schrijver Herman Sandman in Bibliotheek Stadskanaal en Ter Apel

Herman Sandman foto door Robert van de MolenSTADSKANAAL – Ter gelegenheid van Nederland Leest organiseren Bibliotheek Stadskanaal en Bibliotheek Ter Apel beide een ‘Zeer Korte Visite’. Te gast zijn schrijver Herman Sandman en muzikant Klaas Spekken.

Zeer Korte Visite
De Zeer Korte Visite belooft een feest te worden met een korte koffie, een snelle koek en een bondige voordracht van Herman Sandman, gevolgd door een signeersessie. Klaas Spekken zorgt voor de muzikale omlijsting. Iedereen, leden en niet leden van jong tot oud, is van harte welkom om op visite te komen in Bibliotheek Stadskanaal of Bibliotheek Ter Apel. De visite in Stadskanaal vindt plaats op dinsdag 3 november, in Ter Apel vindt de visite plaats op donderdag 19 november. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Herman Sandman
Herman Sandman (1965) is schrijver, columnist en werkt als verslaggever bij het Dagblad van het Noorden. Hij publiceerde onder andere Arcadia der Poëten, het literaire leven in Groningen 1945 -2005 en samen met co-auteur Frank den Hollander schreef hij Inburgeringscursus Groningen. Herman schrijft al sinds jaar en dag columns, die onder meer gebundeld zijn in Trap ze in de pokkel. Vanaf december 2013 schrijft deze geboren en getogen Groninger de meest mooie columns waarbij hij alledaagse waarnemingen moeiteloos om lijkt te zetten in fictie. Afgelopen september werd zijn nieuwste boek De eeuwige Veenkoloniaal gepresenteerd.

Nederland Leest
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne georganiseerd door de Bibliotheken. Als dank voor hun lidmaatschap ontvangen bibliotheekleden in de maand november een cadeau, de Nederland Leest-geschenkbundel. Bij een cadeau kan een visite niet ontbreken. Daarom organiseren de Groningse Bibliotheken in maar liefst twaalf van haar vestigingen – in lijn met het thema korte verhalen – Zeer Korte Visites. Een overzicht staat op Biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

Geschenkbundel
Een uniek boek vol (zeer) korte verhalen, samengesteld door A.L. Snijders en medewerkers van de Groningse Bibliotheken. Voor de Groningse editie van de bundel zijn verhalen opgenomen van Aafke Steenhuis, Jan Mulder, Allard Schröder en Herman Sandman. Het voorwoord van deze unieke bundel werd geschreven door Commissaris van de koning, Max van den Berg.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.