Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ziekenhuis Treant Zorggroep zoekt leden adviesraad

Leden Centrale Cliëntenraad Cure in Bethesda. V.l.n.r.: Johan Massier (voorzitter), Evert Mulder, Grietus Mantingh, Hans Hendriks, Annet Feenstra (beleidsmedewerker Centrale Cliëntenraden Treant Zorggroep) en Hansje Töben

Leden Centrale Cliëntenraad Cure in Bethesda. V.l.n.r.: Johan Massier (voorzitter), Evert Mulder, Grietus Mantingh, Hans Hendriks, Annet Feenstra (beleidsmedewerker Centrale Cliëntenraden Treant Zorggroep) en Hansje Töben

Voor de lokale adviesraden van de ziekenhuislocaties Bethesda, Refaja en Scheper zoekt Treant vrijwilligers.

Bij Treant Zorggroep staan de patiënten, cliënten en hun naasten centraal. Om hun belangen te behartigen, heeft Treant Zorggroep een cliëntenraad. Naast de overkoepelende cliëntenraad is er op de ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal een lokale adviesraad actief. ‘Elke ziekenhuislocatie heeft zijn eigen specifieke profiel en zorgaanbod. Daarom is het goed om lokaal de vinger aan de pols te houden’, aldus cliëntenraadvoorzitter Johan Massier.

Gezocht wordt naar mensen met bestuurlijk inzicht, affiniteit met de zorg en wonend in de omgeving van een van de drie ziekenhuislocaties. Leden van de lokale adviesraad zitten in verschillende werkgroepen van de cliëntenraad. Uit iedere lokale adviesraad hebben twee personen zitting in de cliëntenraad. De cliëntenraad voert regelmatig overleg met de raad van bestuur en praat mee over beleidsplannen.

Volgens cliëntenraadvoorzitter Johan Massier is het belangrijk dat de stem van cliënten gehoord wordt. ‘Wij kijken door de ogen van de patiënt, fungeren als klankbord en we houden de ziekenhuisbestuurders een spiegel voor. Samen gaan we voor de beste zorg.’ De drie lokale adviesraden en de cliëntenraad komen regelmatig bijeen om te praten over voeding, kwaliteit van zorg en veiligheid. Ook seniorenbeleid en patiëntenparticipatie staan hoog op de agenda. ‘Wij geven de raad van bestuur gevraagd én ongevraagd advies over besluiten die de patiëntenzorg raken. Ons streven is dat patiënten de zorg krijgen die zij nodig hebben’, verklaart Massier.

De vacatures zijn te vinden op www.treant.nl/vacatures. Kijk voor meer informatie over het werk van de cliëntenraad op: www.treant.nl/organisatie/clientenraad-ziekenhuis.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.