Direct naar de inhoud.

Ontruimingsoefening Geert Teis tijdens sirene

Achteringang theater (ontruimingsoefening)
Achteringang theater (ontruimingsoefening)

STADSKANAAL – Tijdens een theater voorstelling gisterenavond werd er een  ontruimingsoefening gehouden. Er werd gekeken hoe snel bezoekers het theater veilig konden verlaten. Natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk publiek in de zaal en daarom was de voorstelling, met de toepasselijke naam Sirene, gratis.

In haar eerste avondvullende programma ‘Sirene’ over de ploeterende mens en het verlangen naar houvast en noodremmen ging cabaretière Yvonne van Eerenbeemt samen met het publiek in de piepzak zitten om vervolgens als de wiedeweerga op zoek te gaan naar de nooduitgangen. Want als de sirene loeit, is er eigenlijk geen tijd meer voor getreuzel … Om 21:12 uur ging de ontruiming- sirene in het theater van Geert Teis af. De BHV’ers namen hun positie in en begonnen het publiek uit de theaterzaal en andere ruimtes via de ingang naar buiten brengen. Intussen was de brandweer gealarmeerd en kwamen aan de achterzijde van 001_Ontruiming tijdens voorstelling SIRENE in G-Teis  28-10-15Geert Teis aan. Men ging gelijk op verkenning uit en konden een slachtoffer licht gewond naar buiten brengen. Nadat alles weer veilig was kon het publiek wat buiten op 1 plek zich verzameld had weer naar binnen.

De ontruimingsoefening is prima verlopen, iedereen kon nog even napraten onder het genot van een drankje. De brandweer van Stadskanaal was intussen weer ingepakt en retour kazerne.

[Meer foto’s en video op 112 regioflits]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-