Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gewijzigde openingstijden SHC de oude Stelmakerij Sellingen

Den averechtsen bisschopSELLINGEN – Sinds vrijdag 2 oktober is in SHC de oude Stelmakerij te Sellingen de tentoonstelling ‘Onder Vuur, 350 jaar Slag bij Jipsinghuizen’ te zien. Hier wordt verteld hoe Bommen Berend, de Prins Bisschop van Münster op 26 september 1665 een poging deed via Westerwolde de Stad Groningen te bereiken, maar daar door een verrassingsaanval en daaropvolgende hevige strijd, jammerlijk in faalde. De tentoonstelling is een samenwerkingsproject met onder andere Museum de Oude Wolden|MOW te Bellingwolde en het Vestingmuseum in Oudeschans, waar ook deeltentoonstellingen over dit onderwerp te zien zijn.

Vanwege het winterseizoen zijn de openingstijden van SHC de Oude Stelmakerij  met ingang van 1 november aangepast. De tentoonstelling in Sellingen is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 13.00-16.00 uur. De entree is gratis.

Adres: Dorpsstraat 32, 9551 AE Sellingen. Tel. 0599-322727

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.