Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vocaal ensemble Chaverim zingt eenmalig Requiem van Dopper

Vocaal ensemble Chaverim

Vocaal ensemble Chaverim

 MUSSELKANAAL – Vocaal ensemble Chaverim uit Musselkanaal zingt op zondagmiddag 22 november het Requiem van de Stadskanaalster componist Cornelis Dopper. Deze eenmalige uitvoering vindt plaats vanaf 16.00 uur in de Rooms Katholieke kerk aan de Sluisstraat in Musselkanaal.

Het is een eenmalige uitvoering van een prachtig, sfeervol stuk dat nog niet zo vaak is uitgevoerd. Het requiem is een dodenmis, een uitdagend stuk met gedragen zang van somber en rustig tot behoorlijk explosief. Chaverim zingt het Requiem onder begeleiding van Pieter Pilon op vleugel. De uitvoering sluit aan op 250\400, de viering van 250 jaar het Stadskanaal en 400 jaar de Semslinie. De uitvoering vindt plaats op Eeuwigheidszondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

Cornelis Dopper

Cornelis Dopper (1870-1939) is een bekende in Stadskanaal geboren componist. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Leipzig vestigde hij zich in Groningen als muziekleraar. Later was hij violist, repetitor en dirigent van diverse operagezelschappen. Hij brak aan het begin van de 20e eeuw door als tweede dirigent van het Concertgebouworkest. Cornelis Dopper schreef een honderdtal composities, waaronder vier opera’s en zeven symfonieën en verder veel kamermuziek, liederen en koorwerken. Zijn beroemdste werk is Cianonna Gotica.

Chaverim

Interkerkelijk koor Chaverim werd in 1982 opgericht in Musselkanaal. Chaverim – Hebreeuws voor ‘vrienden’ – is in de loop der tijd uitgegroeid tot Vocaal Ensemble Chaverim. Het gemengd koor telt zo’n 35 leden uit de Kanaalstreek en Westerwolde. Het koor onder leiding van dirigent Klaas Withaar zingt christelijke en lichte, populaire klassieke werken.

Het aantal plaatsen voor het Requiem van Cornelis Dopper op zondagmiddag 22 november in Musselkanaal is beperkt, kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via gdrost@live.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.