Direct naar de inhoud.

Dinsdag grote demonstratie Wedeka in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Nico Lieberom secretaris OR Wedeka
Nico Lieberom (F: groningeropstand.nl)

STADSKANAAL – Er komen honderden misschien wel duizend man. Mogelijk wordt aanstaande dinsdag de grootste demonstratie in de geschiedenis van Stadskanaal gehouden, aldus Nico Lieberom, secretaris van de ondernemingsraad van Wedeka. Lieberom: “Het gaat om arbeidsgehandicapte mensen die geen fatsoenlijke CAO meer krijgen omdat gemeenten de portemonnee niet willen trekken”. Naast de grote demonstratie komt er een ook 24 uur staking die georganiseerd is door de bedrijfsledengroep van het werkvoorzieningschap. Daarin zitten personeelsleden die lid zijn van de vakbond FNV.

Aanleiding voor de demonstratie en staking is een dreigende loonbevriezing. “Wij hebben al enkele jaren geen loonsverhoging gehad. Met deze staking willen we duidelijk maken dat we dit niet pikken”, zegt Lieberom. De demonstranten willen dinsdag een petitie aanbieden waarin hun bezwaren staan tegen de nieuwe landelijke CAO voor werkvoorzieningschappen. De petitie wordt dinsdag aangeboden aan wethouder Francis Boen die ook voorzitter is van het bestuur van Wedeka. De demonstranten, die niet alleen uit Stadskanaal komen maar ook uit Veendam en Ter Apel, willen enkele uren demonstreren op het Raadhuisplein. De FNV zal zorg dragen voor het vervoer en verloop van de demonstranten.

Naast loonsverhoging willen de werknemers van Wedeka ook meer duidelijkheid over hun toekomst. Lieberom: “Wat gaan de Oost-Groninger gemeenten doen met ons nu Wedeka en Synergon in de toekomst opgaan in een nieuwe organisatie. Blijven bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden dan hetzelfde als voorheen?Wij willen meer zekerheden”.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal