Direct naar de inhoud.

8e VN Wereld Gehandicapten Dag op 3 december

poster-wereld-gehandicapten-dagWERELD GEHANDICAPTEN DAG – Op donderdag 3 december besteedt Nederland weer uitgebreid aandacht aan de UN – International Day Of Persons With Disabilities met debatten en activiteiten op het gebied van Sport en Spel, Werk en Inkomen en Kunst en Cultuur.
Vooral in de provincie Groningen wordt nog gezocht naar activiteiten maar ook uit andere provincies zijn aanmeldingen uiteraard meer dan welkom.

Wereld Gehandicapten Dag
De Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperking. Gemeenten, sportverenigingen, welzijnsorganisaties, culturele instellingen, maar ook individuele inwoners, ondernemers, wetenschappers en politici slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijk allerlei activiteiten.

Op naar de 250!
In 2014 organiseerde men gezamenlijk maar liefst 82 activiteiten (zie kaartje). Dit jaar zoekt men 250 activiteiten. Bij het tienjarig bestaan over 2 jaar wil men uiteindelijk op elke 50.000 inwoners 1 activiteit organiseren. Helpt u mee?
​
Doe mee!
De organisatie wil het aanbod zo breed en toegankelijk mogelijk maken. Wilt u zich (blijvend) inzetten voor gehandicapten? Vertel het ons dan via www.wereldgehandicaptendag.nl/doe-mee. Wij nemen dan binnen 48 uur contact met u op. Zodat de activiteit dezelfde dag nog terug te vinden is op onze website.

nederland met hartjesMeer dan sport alleen
Wij zoeken overigens activiteiten op het gebied van:
Sport en Spel : lekker met elkaar sporten. Heerlijk toch!
Kunst en Cultuur : natuurlijk wil niet iedereen achter een bal aanh/rollen daarom zoeken wij ook culturele instellingen die nog modellen nodig hebben want geloof me een kunsthand natekenen met een kunsthand is misschien nog wel moeilijker dan met een echte hand.
Werk en Inkomen : zo wil iemand misschien wel een twitter of facebook cursus geven. U heeft tenslotte totaal geen flauw idee of ik nu met 2 of 10 vingers op een stoel op wielen of vier poten dit bericht tik? Kortom, neem ons aan!

VN Verdrag
De 8e VN Wereld Gehandicapten Dag is dit jaar overigens actueler dan ooit daar Nederland op het punt staat om dit verdrag eindelijk te ondertekenen en als deze langgekoesterde droom uitkomt zal hele Nederland op de schop moeten. Wat dat betreft biedt de ratificatie van het VN Gehandicapten Verdrag enorm veel kansen. Dat is ook de reden dat door het hele land gemeenten, bedrijven, verenigingen, stichtingen, etc in gesprek zijn gegaan met gehandicaptenorganisaties om de komende transitie in goede banen te leiden.

Blijf niet thuis. Ga op pad, neem je buren en vrienden mee en neem ook deel aan de 8e VN Wereld Gehandicapten Dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-