Direct naar de inhoud.

Wedeka bestuursvoorzitter Boe(n) geeft geen krimp

Wedeka demonstratieSTADSKANAAL – (video) – Enkele honderden demonstranten uit de sociale werkvoorziening (sw) hebben dinsdagmiddag onder luid ‘boe’ geroep laten weten het niet eens te zijn met Wedeka-bestuursvoorzitter Francis Boen. Kort daarvoor nam Boen, tevens wethouder, een petitie in ontvangst van de Wedeka werknemers. De werknemers eisen een beter CAO met hierin loonsverhoging en meer duidelijkheid over hun toekomst. Boen kon ze echter niet tevreden stellen, wilde daarom de petitie ook niet

F. Boen, N. Lieberom (wedeka) en P.Wiegman in een onderonsje
F. Boen, N. Lieberom (wedeka) en P.Wiegman (FNV) in een onderonsje

ondertekenen en kwam met de mededeling dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de lonen van werknemers in de sociale werkvoorziening niet gaat verhogen. Sterker nog, de VNG (de feitelijke werkgever) wil de lonen nooit meer verhogen! De VNG is wel bereid tot een eenmalige uitkering van 225 euro per jaar maar dat was tegen het zere been van de werknemers en de vakbond. Een aanfluiting zegt Peter Wiegman (FNV). Hij riep de werknemers dan ook op tot meer actie.

De demonstratie op het Raadhuisplein in Stadskanaal verliep in een ordelijke (haast gemoedelijke) sfeer. De demonstranten kwamen dinsdagmiddag niet alleen uit Stadskanaal maar ook uit andere Sw vestigingen zoals Veendam en Ter Apel. Tussen de Sw-medewerkers in stond de lokale SP om hen een hart onder de riem toe te steken

Een reportage:

:

2 reacties op “Wedeka bestuursvoorzitter Boe(n) geeft geen krimp”

  1. Ongelofelijk dat de PvDA zo doet. Nog niet zo lang geleden de grootste en gelievste partij en nu onder de duim van Galema. Van 7 naar 4 naar 1 zetel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-