Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hagenhofschool mag meedoen aan EU-Fruit

EU-fruit HagenhofschoolSTADSKANAAL – Alle leerlingen van de openbare basisschool de Hagenhofschool werden afgelopen woensdag getrakteerd op een lekkere appel. Ze kregen deze gezonde lekkernij omdat de Stadskanaalster basisschool een van de Nederlandse scholen is die dit jaar door een Europese verloting mee mag doen aan de actie EU-fruit. Samen met 1900 andere scholen in heel Europa ontvangt de school daarom ruim vijf maanden lang verse groente en fruit van een aantal Europese fruitleveranciers.

Het bevorderen van het eten van groente en fruit door leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs is het belangrijkste doel van dit Europese initiatief. 21 weken lang krijgt de school daarom elke dinsdag drie stuks groente op fruit geleverd. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt de groente en fruit verdeeld onder de leerlingen.

De school heeft in het verleden al eerder deelgenomen aan een actie met verse groente en fruit. Directeur Tiny Boerma is erg blij dat de school ook dit keer weer is ingeloot: “Wij vinden het belangrijk dat de kinderen van onze school gezonde voeding krijgen. Het eten van voldoende groente en fruit is daarvan een belangrijk onderdeel. Door daar dagelijks aandacht aan te schenken hopen we de kinderen te stimuleren om gezonder te gaan eten.”

EU fruit is een initiatief van de gezamenlijke Europese fruitleveranciers. Vijf erkende schoolfruitleveranciers uit Nederland maken hiervan deel uit.

EU fruit Hagenhofschool

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.