Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bestemming gezocht voor plek voormalig Noorderpoort

Bert Jan Brinkman in gesprek met Egbert HofstraSTADSKANAAL – Waar eerder het Noorderpoort stond aan de Frankrijklaan langs de Atlantislaan in de wijk Maarswold gaapt nu een braakliggend terrein. Dit terrein is van de gemeente. Bewoners willen op die plek graag een park met vijver. De vijver zou wateroverlast bij regenbuien kunnen verminderen. Maar waterberging zou in principe al voldoende gewaarborgd zijn zegt Egbert Hofstra van de PvdA Stadskanaal. Wat dan te doen met de lege vlakte? Woningen bouwen?

Starterswoningen
Stadskanaal is een van de grotere plaatsen in de provincie. Toch ook hier bevolkingskrimp. Jongeren trekken weg. Geen werk of de huur is te hoog. Teveel regeltjes.. Een oplossing zou de bouw van goedkope starterswoningen kunnen zijn op de plek waar ze vroeger naar school gingen. De Atlantislaan is bovendien een prima hoofdweg met goede (snel)busverbindingen. Woningcorporatie Lefier zou echter hebben aangegeven dat woningbouw op dit moment niet realistisch is.

 

Luister Egbert Hofstra (PvdA Stadskanaal)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Bestemming gezocht voor plek voormalig Noorderpoort

  1. De gemeente Stadskanaal heeft jarenlang een beleid gehad om vermogende ouderen naar Stadskanaal te lokken. Stadskanaal profileerde zich als groene gemeente met een aantrekkelijk winkelcentrum. Werkgelegenheid creëren was toen al geen doel meer. Men ging ervan uit dat er geen grotere bedrijven naar Stadskanaal wilden komen en er werd ook geen moeite meer gedaan om dit te veranderen. Dit alles vond plaats onder bezielende leiding van de visionaire burgemeester die we toen hadden zijnde de geachte excellentie Jur Stavast.
    Mensen met een uitkering werden feitelijk de gemeente uitgejaagd zodat er ruimte kwam om deze nieuwe groep een plek te geven. De sloop van sociale woningen was een onderdeel van deze tactiek. Uiteindelijk is het plan van Stavast compleet mislukt behalve dan dat veel oorspronkelijk inwoners van Stadskanaal moesten uitwijken naar andere gemeentes voor een woning. Momenteel heeft Stadskanaal te maken met een tekort op de begroting en doet er alles aan om zo veel mogelijk te bezuinigen. Dit resulteert in een asociaal uitkeringsbeleid wat er op neerkomt dat mensen zeer moeilijk of geen uitkering kunnen ontvangen door zeer strenge toetsingen waardoor mensen in de problemen komen. Het is dan ook zeer de vraag of deze gemeente huizen laat bouwen voor een groep die ze eigenlijk liever kwijt dan rijk zijn. Een park is nu de beste optie zijn voor deze armoedige gemeente.

  2. Een park? Waarom ook niet, geef het dan wel de ruimte, maak er wat plekken in voor restaurants en dan kan het wel watmoois worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.