Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw viaduct over N366 bij Ter Apelkanaal heet Klontjebuurt

OnthullingNaamViaductN366 F HuismanMedia

Foto: Huisman media

VLAGTWEDDE – ‘Klontjebuurt’. Zo heet het nieuwe viaduct over de N366 bij Ter Apelkanaal. De naam werd op 12 november tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis in Sellingen bekend gemaakt. De naam kwam als winnaar uit de bus van een prijsvraag, waaraan 250 mensen deelnamen. Er waren meerdere prijswinnaars, omdat verschillende inzenders met dezelfde naam kwamen. Voor elk van hen was er een prijs: een ballonvaart boven de N366. De winnaars ontvingen hun prijs uit handen van wethouder en jurylid Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde. Samen onthulden ze op het gemeentehuis van Vlagtwedde het bord met de winnende naam.

Klontjebuurt
De naam Klontjebuurt is een historische naam. Ter Apelkanaal, waar het viaduct vlakbij ligt, werd vroeger Klontjebuurt genoemd. Volgens de overlevering gingen de buurtbewoners geregeld bij elkaar op de koffie en daar ging altijd een klontje suiker in. Anderen beweren dat er geregeld iets sterkers in het koffiekopje ging en dat het klontje diende om de alcohol te verdoezelen… De jury vindt Klontjebuurt “een leuke, grappige naam die men snel onthoudt. De combinatie van historie en het grappige maakt het een toepasselijke naam voor dit viaduct.”

Prijsvraag
Van 14 september tot 12 oktober konden alle Groningers hun bedachte naam inzenden voor het viaduct over de N366 bij Ter Apelkanaal. Het aantal inzendingen was met bijna 250 overweldigend. De jury bestond uit gedeputeerde van Verkeer en Vervoer Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder van de gemeente Vlagtwedde Giny Luth en zanger Erwin de Vries.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.