Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Groningen positief belicht door ‘Niks Boven Grunnen.’

K2 CD Niks Boven GrunnenREGIONAAL – “t Mot mor n keer oaflopen wezen mit dat negatieve gedou over Grunnen en de Grunnegers.” Dat waren de woorden van tekstschrijver Evert Kruizinga. Samen met zijn broer Bart vormt de onderwijzer het zangduo K2 (twije). Het duo brengt met hun programma ‘n Ploatje mit n Proatje’ een avondvullend programma waar ze met liedjes in de Grunneger toal vertellen en zingen over de tijd van vroeger naar nu, over alles wat zich zo in het leven voordoet. Het duo heeft al twee singles uitgebracht, beiden met een thema. Met ‘Over Hoge Bulten’ voor het project K6tegenkanker en in verband met het aardbevingsdebat ‘As de bodem weer trilt.’

Niks boven Grunnen
Met Niks Boven Grunnen is er dus een nieuwe single uitgebracht. Het belicht Grunnen en de Grunnegers op een positieve manier. Evert: “Gewoon recht door zee, geen poespas. Groningers zoals de Groningers zijn. Er is de laatste tijd wel erg veel negativisme over Groningen. Het gedoe over de aardbevingen e.d., wat natuurlijk een drama en een ramp is voor velen, doet daar geen goeds aan. De rest van Nederland moet wel denken dat het zo langzamerhand een verloren gebied wordt. Maar het tegendeel is waar. Ondanks al die dingen, is het gewoon nog goed toeven in onze provincie en zit ik als Grunneger nog altijd prima in mijn vel. Ik zou niet weten waar ik anders wilde zijn.” De openingszin van het nummer is al symbolisch genoeg, “wie binnen schiere lu van nait zeuren en soezen………”

Hans Nijland
Het eerste exemplaar van Niks Boven Grunnen wordt op maandag 16 november in de Euroborg aangeboden aan de directeur van FC Groningen, Hans Nijland. Dat heeft een reden. Bart:”Zoals al is aangegeven straalt het nummer één en al positivisme uit. En daar hoort gewoon bij dat de man, die Groningen al jaren positief neerzet, het eerste exemplaar krijgt overhandigd. Met zijn (en ook onze) FC Groningen zet Hans Nijland onze provincie al jaren op de kaart. En wat je ook van voetballen vindt, het is het beste visitekaartje dat we hebben. En Nijland laat zich daarin en daarbij door niemand afschrikken. Met recht ‘de wille vast as stoal.’

Het nummer is bij een aantal live optredens al uitgeprobeerd en goed ontvangen. Evert:”De mensen hebben in no time de melodie en het refrein in de gaten en doen volop mee. Mooi man.” Zangduo K2 (twije) is gelieerd aan het project k6tegenkanker. Een groot deel van de revenuen van optredens en de verkoop van de single gaan dan ook naar dat project. Bart:”Zingen e.d. blijft voor ons hobbymatig. We hoeven er niet van te leven. Om zodoende wat terug te kunnen doen aan mensen die door de ziekte kanker direct of indirect zijn getroffen, brengt ook bij ons elke keer weer een glimlach op het gezicht.”

K6tegenkanker
In 2016 werft het projectteam k6tegenkanker voor www.againstcancer.nl Één van de acties van deze organisatie is gezinnen met zieke kinderen een lang weekend vakantie aan te bieden. Daar wordt de bijdrage van k6tegenkanker aan gedoneerd. Eerstvolgende grote actie Benefietconcert vrijdag 26 februari te Oudeschans.

Niks Boven Grunnen clip op youtube:

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.