Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sterrenschool Stadskanaal heeft nieuwe directeur

Janny VonkSTADSKANAAL – De Sterrenschool Stadskanaal onderdeel van scholengroep OPRON, heeft een nieuwe directeur. Janny Vonk heeft vanaf maandag 16 november de leiding van o.b.s. Westerschool en o.b.s. De Oleander die samen de Sterrenschool vormen. Zij neemt de leiding over van Monique Bueving die in Friesland gaat werken als directeur van drie basisscholen.

Janny Vonk is ruim 35 jaar werkzaam in het onderwijs. Ze heeft vele functies bekleed waarvan het grootste deel van de tijd als leidinggevende met lesgevende taken in het Jenaplanonderwijs. Daarna was ze een tijd full-time directeur en de laatste jaren heeft ze als zelfstandige gewerkt en dat met name als interim directeur. Op dit moment werkt ze nog een aantal dagen aan een klus in Hardenberg. Daardoor zal ze voorlopig tot januari twee dagen werkzaam zijn voor de Sterrenschool.

De openbare Sterrenschool Stadskanaal maakt deel uit van Scholengroep OPRON en werkt volgens het Sterrenschoolconcept. Dit concept is in 2008 ontwikkeld door een landelijke denktank die het antwoord zocht op de vraag: “Als we vandaag met een schone lei mochten beginnen, hoe zou het primair onderwijs er dan moeten uitzien?” Het hele jaar open, maatwerk voor ieder leerling en binding met de buurt zijn enkele principes die daaruit voortvloeien.

In mei 2013 heeft Monique Beuving als directeur van de Westerschool en de Oleander het initiatief genomen voor de Sterrenschool Stadskanaal. Inmiddels is de school al flink op weg met de invoering van een onderwijsvisie voor de 21e eeuwse vaardigheden. “Een hardwerkende en enthousiast team is bezig met de ontwikkeling van de principes van de Sterrenschool en de resultaten zijn na twee jaar veelbelovend,” aldus de vertrekkende directeur.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.