Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo Emmius regelt per 1 januari het voortgezet onderwijs in Stadskanaal

Het Ubbo Emmius in Stadskanaal

Het Ubbo Emmius in Stadskanaal

STADSKANAAL – Scholengemeenschap Ubbo Emmius wordt dé overkoepelende organisatie in Stadskanaal waar het om voortgezet onderwijs gaat. Ze krijgt namelijk ook de Praktijkschool PrO onder haar gezag. Eerder nam het al twee locaties van het Noorderpoort bestuurlijk over. Dat schrijft het DvhN vandaag in haar krant. Op Praktijkschool PrO krijgen ongeveer tweehonderd moeilijk lerende kinderen uit Stadskanaal en wijde omgeving praktijkonderwijs.

Samenwerking

De school valt nu niet onder een overkoepelende onderwijsorganisatie. Ze is een zogenoemde éénpitter. Om sterker te staan, ging het bestuur op zoek naar een samenwerkingspartner. Die werd eerder dit jaar gevonden in Ubbo Emmius.Toen werd al gesteld dat de mogelijkheden van een bestuurlijke fusie onderzocht zouden worden. Gisteren (tijdens een raadsvergadering) werd duidelijk dat de fusie er inderdaad komt, per 1 januari al. ,,Dat houdt in dat onze school onder het gezag van Ubbo Emmius gaat vallen, maar wel als een aparte school blijft bestaan”, zegt Tijs van Oord, voorzitter van het bestuur van PrO Stadskanaal. ,,Het gevolg is dat wij ons als bestuur per 1 januari opheffen.” Van Oord is blij met de fusie. Kirstin Smid, woordvoerster van Ubbo Emmius: ,,Het is wel zo dat de medezeggenschapsraden nog moeten instemmen met de fusie. Ook is het gewenst dat de gemeente Stadskanaal een positief advies afgeeft.”

Groen licht

Dat deden burgemeester en wethouders gisterenavond tijdens de raadsvergadering. Wethouder Johan Hamster (ChristenUnie): ,,We zijn blij met dit voornemen. De continuïteit van het praktijkonderwijs in Stadskanaal en omgeving is zo beter gewaarborgd. Als de praktijkschool alleen was doorgegaan, was dat veel moeilijker geweest. Door de fusie kunnen ook de mogelijkheden voor leerlingen om door te stromen worden verbeterd.” De wethouder hoopt dat een gevolg van de fusie ook is dat de praktijkschool niet meer geplaagd wordt door interne perikelen. Die speelden enige tijd geleden en zouden zijn veroorzaakt door de slechte verhouding tussen de toenmalige directeur en personeelsleden. PrO was toen een ‘zwakke school’. De school is nu van dat predicaat verlost en de perikelen zijn verleden tijd.

Hoofdrolspeler

Als de genoemde medezeggenschapsraden akkoord gaan, regelt per 1 januari Ubbo Emmius alle voortgezet onderwijs in de gemeente Stadskanaal. Onlangs nam het ook de twee locaties van het Noorderpoort bestuurlijk over: de gloednieuwe school in het Pagedal en de vestiging aan de Engelandland. Die locaties worden geconfronteerd met krimp en kunnen blijven bestaan als dependances van Ubbo Emmius. ,,Zelf hadden we al twee locaties in Stadskanaal, aan de Maarsdreef en het hoofdgebouw aan de Stationslaan”, zegt Smid. ,,Plus een vestiging in Onstwedde.”

[ Bron: DvhN ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.