Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politiek café ‘worstelen met de sociale dienst’ in Best Western

FNVSTADSKANAAL – Steeds meer mensen die in de bijstand belanden, zien door de bomen het bos niet meer. Ze moeten werken zonder loon, worden bij de kleinste fouten gekort op hun uitkering of moeten soms tientallen sollicitatiebrieven per week schrijven. Hierdoor komt het voor dat bedrijven en gemeenten over de rug van mensen met een bijstandsuitkering geld verdienen, terwijl bijstandsgerechtigden zelf niet of nauwelijks rond kunnen komen.

De FNV en de SP vinden dat het zo niet langer kan en organiseert op maandag 7 december een politiek café over de bijstand en de worsteling met de sociale dienst. Tijdens dit politiek café zal Ger Deleij, landelijk campagneleider ‘stop werken zonder loon’ van de FNV vertellen over de acties van de vakbond en zal SP Kamerlid Sadet Karabulut ingaan op landelijk beleid en haar initiatiefwet die een einde moet maken aan werken zonder loon. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

SP-Logo

De avond vindt plaats op maandag 7 december, in Best Western Stadskanaal, Raadhuisplein 30, Stadskanaal, begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

5 Reacties op “Politiek café ‘worstelen met de sociale dienst’ in Best Western

 1. Wordt tijd om het slavenarbeid in de Gemeente Stadskanaal een keer aan te pakken.

 2. Goed initiatief. Gemeentes korten bij het minst of geringste al. De mensen weten soms niet eens wat ze fout doen. Dat je een uitkering krijgt is al een strijd. Vooral de gemeente Stadskanaal heeft een slechte reputatie en gedraagt zich werkelijk asociaal richting de mensen die er echt niet om gevraagd hebben om hun hand op te houden want dat is al vernederend genoeg.
  En dat er eens aandacht wordt besteed aan dat werken met een uitkering is ook een prima zaak want dat loopt ook helemaal scheef. Zeg maar, oneigenlijk gebruik van zo,n middel. Het laatste voorbeeld wat ik heb gehoord was een vrachtwagenchauffeur met een uitkering. Hij werd verplicht om met behoud van uitkering te werken voor een transportbedrijf waarbij hij ook nog door heel Europa moest rijden. Dus gewoon werk waarvoor ze deze man een baan konden aanbieden maar met de gemeente een deal sloten waarbij beide partijen (gemeente en transportbedrijf) een deel van z,n uitkering ging betalen. Dit moet direct strafbaar gemaakt worden en de bedrijven en de ambtenaren die hieraan meewerken vervolgd worden wegens oplichting. Dus veel succes SP en FNV want het is hoog nodig. Ook in de gemeente Stadskanaal.

 3. Geweldige bijdrage Henk. Alles prima benoemd. De Gemeente Stadskanaal is een voorbeeld van hoe het niet moet. Ontmoedinginsbeleid en niet kijken naar de noodzaak, intimidatie, en gewoon verdienen aan mensen die werken met behoud van uitkering. Ik stel voor om ook het college hun “werk” te laten doen met behoud van uitkering. Ze moeten zich doodschamen met hun werkverschaffing.

 4. Bij deze roep ik mensen op uit de doelgroep om aanwezig te zijn op 7 december. Wij zijn voornemens een actie/werkgroep op te richten uit deze doelgroep. Voorts willen we kijken voor al die mensen die werken met behoud van uitkering…die werkzaamheden waarvoor andere mensen gewoon een Cao loon krijgen….massaal loonvordering te doen. (o.a. productiewerk, post rondbrengen, groenvoorzieningen) Dus blijf niet mokkend aan de kant staan, maar laat je zien.

  Secretaris FNV Lokaal.
  Jurrie Siepel ,

 5. Dit werken zonder loon is een onprettig project waar ik ook aan mee moet werken door mijn gemeente. Ik ben door mijn gemeente neergezet om verplicht veel productiewerk te doen. Het bedrijf is onprettig en de gemeente doet niets met klachten. Dat kan toch niet!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.