Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wie-Wat-Waar-Middag in Streekhistorisch Centrum

act10-groep-huishoudschool-ilhelminaschool-op-reisje-schiphol-jaren-60-of-70STADSKANAAL – Uw hulp gezocht – Op zondagmiddag 6 december organiseert het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal weer een Wie-Wat-Waar-middag. Tijdens deze activiteit, die zo langzamerhand een vast onderdeel geworden is van het activiteitenprogramma in het SHC, wordt de hulp van het publiek ingeroepen om te helpen bij het beschrijven van foto’s waarvan niet bekend is wat er op staat. Het levert meestal veel nieuwe bruikbare informatie op.

De collectie van het Streekhistorisch Centrum bevat bijna 30.000 foto’s. Sinds 2008 is deze collectie ook via internet te doorzoeken om ze toegankelijk te maken voor geïnteresseerden. Hiervoor is het erg belangrijk dat er goed vermeld wordt wat er op een foto te zien is. Vrijwilligers van het Streekhistorisch Centrum zijn daar wekelijks mee bezig. Er zijn echter ook veel foto’s, met name van gebeurtenissen, waarvan niet bekend is wat er precies is afgebeeld. Het is dan niet mogelijk een dergelijke foto goed te beschrijven en te plaatsen. Daarom wordt op deze middag aan de bezoekers gevraagd eens goed naar deze foto’s te kijken en te helpen bij het beantwoorden van vragen als: wie staat er op de foto afgebeeld? Welke gebeurtenis is er vastgelegd? Wanneer en waar is de foto gemaakt? Het gaat daarbij om heel oude maar ook recentere foto’s, globaal tussen de 70 en 10 jaar oud. Er zijn veel groepsfoto’s bij, vaak van verenigingen en huldigingen. We hopen dan ook op veel belangstelling van mensen die bijvoorbeeld bij een sportclub actief zijn geweest die deze foto’s kunnen plaatsen.

De entree bedraagt deze middag € 3,00, waarbij ook de rest van het museum met de tentoonstelling ‘Kolonisten aan het kanaal’ te bekijken is; donateurs hebben gratis toegang. Voor meer informatie: 0599-612649/info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: een groep leerlingen en een leraar tijdens een uitstapje van de Wilhelminaschool (Huishoudschool aan de Hoofdkade), vermoedelijk bij Schiphol. Wie staan er op de foto? Wanneer is de foto genomen? Reacties kunt u sturen naar: info@streekhistorischcentrum.nl.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.