Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stichting zet zich in voor SW en de noodhulpmarkt

Derk Reiffers,Drewes Wildeman en Sieger DijkstraGRONINGEN – De basis voor de stichting DMHVMD (Door Mensen Hier Voor Mensen Daar) werd in medio 2013 gelegd toen er tijdens een rondleiding in een SW- voorziening in Noordoost-Groningen twee zaken met elkaar in verband werden gebracht. Enerzijds het hoge aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt HIER die om zinvol werk verlegen zitten, en anderzijds de constante vraag van noodhulporganisaties naar producten van goede kwaliteit om mensen in ontwikkelings- rampgebieden DAAR te helpen.

Arbeidsmarkt

Het doel van de stichting is een maatschappelijk draagvlak creëren om humanitair te investeren in Noordoost Groningen voor het produceren van noodhulpproducten. Deze productie wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De stichting zet zich in als verbindende partij tussen de Groningse SW instanties en de noodhulpmarkt. DMHVMD wil de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Noordoost-Groningen helpen door het bieden van zinvol nieuw werk. In de zoektocht naar zinvol werk voor de mensen in de doelgroep liggen er kansen om de noodhulpmarkt te betreden.

Door samenwerking met noodhulporganisaties (veelal goede doelen (NGO’s)) kan er nieuw werk gecreëerd worden voor deze doelgroep terwijl deze NGO’s zichzelf als maatschappelijk betrokken in de kijker kunnen spelen. Deze PR-voordelen wegen in deze branche zwaarder dan in andere omdat de NGO’s voor een groot deel afhankelijk zijn van giften en donaties. DMHVMD biedt deze organisaties een mogelijkheid invulling te geven aan de MVO-doelstellingen en een belangrijke nieuwe pijler in hun marketingverhaal te ontwikkelen: creatie van nieuwe werkgelegenheid voor mensen met een afstand als spin-off van de noodhulp.

Stimulans

Om het geheel te financieren gaat de stichting onder meer fondsen werven en onderzoeken of een deel van het Nederlandse ontwikkelingshulpbudget kan worden ingezet. Ook gelden van zelf opgezette acties voor diverse goede doelen zullen hier aan bijdragen. De stichting is er van overtuigd dat er meer geld (donaties) in de collectebussen komt als men weet dat elke euro niet alleen aan mensen DAAR maar tegelijkertijd ook aan mensen HIER besteed gaat worden. Het mes snijdt dus aan twee kanten en de draagvlak onder de donateurs zal een enorme stimulans krijgen.

Foto: De Stichting Door Mensen Hier Voor Mensen Daar was donderdag 12 november een van de winnaars van de Eemsdelta Innovatieprijs. DMHVMD kreeg een cheque van 5.000 euro voor dit prachtige project.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.