Direct naar de inhoud.

Samenwerking woningcorporaties en gemeente moet huurschulden helpen voorkomen

  • door:
  • op:

Logo Borger OdoornBORGER ODOORN – Mensen met schulden kunnen vaak de huur van hun woning niet meer op tijd betalen. De huurachterstand die daardoor ontstaat kan grote gevolgen hebben, en leidt soms zelfs tot huisuitzetting. Om dat te voorkomen hebben woningcorporaties Woonservice en Lefier, de gemeente Borger-Odoorn en Sociale teams Borger-Odoorn de handen ineengeslagen.

In Zuidoost-Drenthe werken gemeenten, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties al geruime tijd samen om problematisch woongedrag te voorkomen. In Borger-Odoorn hebben gemeente, sociale teams, Lefier en Woonservice deze ambitie concreet gemaakt met een samenwerkingsovereenkomst waarmee ze huurschulden willen helpen voorkomen.

Lefier

Uitsluiting voorkomen
De samenwerkingspartners streven ernaar om de gevolgen van huurachterstand en huisuitzettingen te voorkomen, en mensen structureel uit de schulden te helpen. Op die manier willen ze voorkomen dat mensen financieel en sociaal buitenspel komen te staan. Nalatige huurders worden gestimuleerd hun gedrag te veranderen, het oplopen van de huurschuld wordt tegengegaan en betalingen moeten weer structureel gaan verlopen.

Hulp
“Door deze samenwerking kunnen we beter voorkomen dat er bij huurders grote schulden ontstaan”, zegt Wiebe Cazemier van Lefier. “Vooral ook bij diegenen die zich schamen voor hun problemen en zelf geen hulp durven te vragen.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal