Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De culinaire levensloop van de mens in SHC

Carolina Culinair Historisch Museum 2015STADSKANAAL – Op zondag 13 december geeft Carolina Verhoeven in het Streekhistorisch Centrum een lezing over de culinaire levensloop van de mens. Het thema is Van de wieg tot het graf, van voorjaar tot winter en van zaaien tot oogsten. Alle gebruiken van de culinaire cyclus komen daarbij aan bod, beginnend met het flierefluitje bij de geboorte tot de krakeling bij een begrafenis die door zijn oneindige vorm een symbool is voor het eeuwige leven.

Carolina Verhoeven is oprichtster van het Culinair Erfgoedcentrum en de Academie Culinaire Historie in Appelscha en pleitbezorgster van het bewaren van oude culinaire gebruiken, waaronder conserveringstechnieken als wecken. Ook is zij wetenschappelijk actief op het gebied van nieuwe ontwikkelingen in de conservering van voeding. Ze is geïnteresseerd in alles wat met het bereiden van voedsel te maken heeft, vooral in de keuken van het platteland. Ook de verborgen verhalen achter keukengerei hebben haar speciale aandacht.

Reserveren voor de lezing kan via: info@streekhistorischcentrum.nl of tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren). De entree bedraagt € 4,00, donateurs van het SHC betalen € 2,50. Aanvang 14.30 uur. 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.