Direct naar de inhoud.

Afsteektijden vuurwerk en regels omtrent carbidschieten

  • door:
  • op:

vuurwerkSTADSKANAAL – Het kabinet heeft de verkoop- en afsteektijden voor vuurwerk verkort. Vuurwerk mag enkel nog op oudejaarsavond worden afgestoken vanaf 18.00 uur. De eindtijd voor het afsteken van vuurwerk is onveranderd. Dit blijft 02.00 uur op nieuwjaarsdag. Dit meldt de gemeente Stadskanaal op hun website.

Regels omtrent carbidschieten

De nieuwe afsteektijden hebben geen invloed op het carbidschieten.

Om mogelijke gevaren te voorkomen heeft de gemeente regels opgesteld voor carbidschieten. Deze regels zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening. De regeling houdt in dat onder bepaalde voorwaarden met carbid geschoten mag worden. Een aantal van de voorwaarden leest u hieronder. De volledige regelgeving staat op de website www.stadskanaal.nl.

Voorwaarden

– Carbidschieten mag alleen plaatsvinden tussen 31 december 2015 10.00 uur tot 1 januari 2015 02.00 uur.
– Carbidschieten mag alleen op 100 meter afstand of meer van woningen, voor zorginstellingen geldt een afstand van tenminste 300 meter.
– Degene die carbid schiet mag niet jonger zijn dan 16 jaar en mag niet onder invloed zijn van drank of drugs.
– Er mag alleen gebruik worden gemaakt van maximaal 10 originele (melk)bussen/containers/opslagvaten met een maximale inhoud van 40 liter en/of gasflessen met een maximale inhoud van 200 liter.
– Het terrein moet met touwen of linten worden afgezet en het vrije schootsveld moet minimaal 75 meter zijn.
– Na zonsondergang moet het terrein goed zijn verlicht.
– Er mag niet geschoten worden als er toeschouwers binnen het terrein aanwezig zijn.

Carbidschieten-Stadskanaal

Meer informatie

Wilt u carbidschieten dan moet u aan alle voorwaarden en voorschriften voldoen. Hebt u in de aanloop naar de jaarwisseling nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Stadskanaal, 0599-631 631.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal