Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal vreest komst FOC in Assen

  • door:
  • op:
Wethouder Peter Gelling (GBS)
Wethouder Peter Gelling (GBS)

STADSKANAAL – Het college van de gemeente Stadskanaal heeft een brief gestuurd naar B&W van Assen met hierin hun zorgen over de mogelijke komst van een Factory Outlet Centre. Het koopcentrum in Stadskanaal en Musselkanaal wordt al met krimp en veranderend koopgedrag geconfronteerd. Burgemeester en wethouders zien liever niet dat het ook nog met een Factory Outlet Centre (FOC) in Assen te maken krijgt.

In de brief staat of de bestuurders in Assen rekening willen houden met de belangen van winkelcentrums in de regio. De komst van een FOC in Assen kan desastreus zijn voor winkelcentra op minder dan een half uur rijden van Assen. Wethouder Peter Gelling ( gemeentebelangen): “We hebben onderzoek gedaan toen er sprake was van een FOC in Zuidbroek. Hieruit bleek dat het aantal bestedingen in koopcentra die op een half uur of minder van een FOC liggen, met 7 procent daalt. Onze middenstand in de Veenkoloniën gaat dus enorm lijden onder de komst van een FOC”.

In het schrijven van B&W wordt ook de sociaal economisch Raad Noord-Nederland aangehaald. “ Die stelt dat de komst van een Outlet om goed overleg vraagt, aan dat overleg willen wij dan graag meedoen”, aldus wethouder Gelling.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal