Direct naar de inhoud.

Help De Kwinne doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

  • door:
  • op:

KNGF hondSTADSKANAAL – Jongerencentrum De Kwinne spaart doppen voor KNGF Geleidehonden. De gehele opbrengst komt ten goede aan de opleiding van geleidehonden. Iedereen die mee wil sparen, kan zijn doppen bij de Kwinne aan de Luxemburglaan 103 in Stadskanaal, inleveren.

Alle plastic doppen en deksels mogen ingezameld worden.
Bijvoorbeeld:
– Mineraal- of spuitwater
– Frisdrankflessen
– Melk- of yoghurtpakken
– Fruitsappakken
– Sportdrank
– Wasmiddelen (zowel de doppen van de flessen als het doseerdopje)
– Zepen en shampooflessen
– Deo-en spuitbussen
– Slagroombussen
– Pindakaas- en chocoladepastapotten

Hoe inleveren?
De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden, omdat de zakken vaak langdurig bij de inzamelpunten opgeslagen staan. Tevens wordt dringend verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt en de KNGF-chauffeurs heel veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden.

Waarom mogen er alleen plastic doppen worden gespaard?
De reden hiervoor is dat doppen met 100% zekerheid bestaan uit bepaalde grondstoffen die het recyclebedrijf van ons aanneemt en waar KNGF Geleidehonden vergoeding voor krijgt. Andere plastic voorwerpen vervuilen de lading en brengen hierdoor extra kosten met zich mee.

Wat wordt er na recycling van de doppen gemaakt?
Van de doppen worden plastic pallets gemaakt. Het plastic recyclen is milieubewust want het spaart bomen die anders voor de pallets waren gebruikt.

Wegens het grote landelijke succes zit er geen einddatum aan de actie

logo KNGFKNGF Geleidehonden
Het is de missie van KNGF om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid.

 

De basisopleiding van een geleidehond kost 5.000 euro. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 8 miljoen doppen nodig. Inmiddels is ruim 40.000 kilo aan doppen ingezameld. Dit betekent één basisopleiding voor twee geleidehonden!

De Kwinne is van dinsdag tot en met vrijdag geopend.

www.geleidehond.nl

Eén reactie op “Help De Kwinne doppen sparen voor KNGF Geleidehonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-