Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provinciale vrijwilligersprijs 2015 uitgereikt

Archieffoto

Archieffoto

GRONINGEN – Het Alzheimercafé Hoogezand, Jeugdsoos de Boerderij in Onstwedde en de vrijwilligers van Stichting Oude Groninger Kerken zijn de winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2015. Gedeputeerde Eelco Eikenaar overhandigde de winnaars in de categorieën zorg, jeugd en leefbaarheid ieder een cheque van 3000 euro tijdens een feestelijke bijeenkomst maandagavond in het provinciehuis. Met deze prijs laat de provincie haar waardering blijken voor het vele vrijwilligerswerk in Stad en Ommeland.
Het Alzheimercafé won de prijs in de categorie zorg, Jeugdsoos de Boerderij in de categorie jeugd en de vrijwilligers van Stichting Oude Groninger Kerken in de categorie leefbaarheid. De overige genomineerden, ReumActief in Stadskanaal, Jongerencentrum Express in Uithuizen en Buurtrestaurant de Eeterie in Groningen ontvingen een aanmoedigingsprijs.

Achtergrondinformatie

Categorie jeugd
Jeugdsoos de Boerderij in Onstwedde
Al meer dan 40 jaar is Jeugdsoos de Boerderij een begrip. De generaties vrijwilligers volgen elkaar op en nog steeds wordt de jeugdsoos helemaal draaiende gehouden door een enthousiaste groep van zo’n 50 vrijwilligers in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Het aanbod van De Boerderij is groot en gevarieerd: van muziekfeesten tot spelletjesavonden, voor jong en oud. De binding met de omgeving is groot en de soos vervult een belangrijke rol in Onstwedde en omgeving. Met het enthousiasme van de jongeren wordt het 50-jarig bestaan zeker gehaald!

Categorie leefbaarheid
De vrijwilligers van Stichting Oude Groninger Kerken
Ruim 600 vrijwilligers zetten zich in voor de vele historische kerkgebouwen en kerkhoven/begraafplaatsen in onze provincie. Waardevol cultureel erfgoed, dat het nodige onderhoud vraagt. Ook helpen de vrijwilligers met het zoveel mogelijk openstellen van de gebouwen voor publiek. Of het nu gaat om het organiseren van kunstexposities en lezingen, concerten of theatervoorstellingen: de vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Ook onderhouden zij de luidklokken, kerkhoven en de vaak eeuwenoude grafstenen. Met al deze activiteiten dragen de vrijwilligers van Stichting Oude Groninger Kerken bij aan de levendigheid en leefbaarheid in de dorpen en wijken.

Categorie zorg
Alzheimercafé Hoogezand
Het Alzheimercafé in Hoogezand bestaat 10 jaar en is een van de twaalf ontmoetingsplekken in onze provincie voor mensen met dementie, familie, mantelzorgers, vrienden en professionals. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. Op basis van thema’s bieden de vrijwilligers een informatief programma met (vaak) een gastspreker. Uitgangspunt is dat alles bespreekbaar is en dat ieder onderwerp aan bod mag komen. Ook worden er uitstapjes gemaakt. Het belang van dergelijke ontmoetingspunten wordt steeds groter, omdat de het aantal mensen dat te maken krijgt met dementie komende jaren stijgt.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.