Direct naar de inhoud.

Gratis aanleggen in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Stadskanaal Uittips
varen via het mooie Stads-kanaal-

STADSKANAAL – Er hoeft geen liggeld te worden betaald door vaarrecreanten die de plaats Stadskanaal aandoen. Dat staat in het voorstel van wethouder Goziena Brongers (CDA). De vaarrecreanten die in Stadskanaal aanleggen moeten wel betalen voor toilet en douche gebruik. Brongers legt haar voorstel binnenkort voor bij de gemeenteraad. Die moet dan nog uiteindelijk beslissen.

Middenstand

De gemeente Stadskanaal beschikt over meerdere mogelijkheden voor vaarrecreanten. Dat maakt de plaatsen  Musselkanaal en Stadskanaal interessant voor de pleziervaart.  De jachthaven (Spoordok) in Musselkanaal vereist liggeld. In Stadskanaal moet het aanleggen kosteloos blijven. Wethouder Brongers: ,,Het centrum van Stadskanaal betreft geen haven zoals het Spoordok in Musselkanaal, gaan we hier aanleggeld vragen zal de pleziervaart het centrum voorbij varen”. De wethouder wil op deze manier de middenstand tegemoet komen. Aanleggen voor een bezoekje aan de winkels blijft op deze manier vrij toegankelijk voor vaarrecreanten in de gemeente. Voor een overnachting in de jachthaven moet 11 euro betaald worden. De sanitaire voorzieningen in Stadskanaal gaan 2.50 euro kosten. Op deze manier vangt de gemeente toch nog wat extra geld en profiteert mee van de toegenomen pleziervaart door de prachtige Kanaalstreek en Veenkoloniën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-