Direct naar de inhoud.

Ter Apelers starten opiniewebsite met columns

  • door:
  • op:

nuwzTER APEL – Twee jongens uit Ter Apel maken hun dromen werkelijkheid en starten samen een opiniewebsite met columns geschreven door andere studenten en zijzelf. Op de website genaamd Nuwz.nl plaatsen zij verhalen die geschreven zijn door onder andere Arnoud de Vries uit Stadskanaal. “Wat ooit klein begon, is nu bijna een dagtaak geworden. Dat is ontzettend leuk”, aldus Stephan Egbers (20), één van de oprichters.

Het begon allemaal met een website met daarop fictief maar grappig nieuws. Een knipoog naar de werkelijkheid. “Op den duur plaatsen we ook columns op Nuwz.nl, met als beste voorbeeld de column over het drama tijdens de carnavalsoptocht in Ter Apel. Daarna is het balletje gaan rollen”, licht Sander Foekens (20) toe. De site ging zich steeds meer richten op columns en is nu omgetoverd tot een opiniewebsite.

De columnisten komen overal vandaan. Onder andere uit Ter Apel, Emmen, Stadskanaal, maar ook studenten van de opleiding Journalistiek in Zwolle. “We hopen hiermee leuke en afwisselende columns te plaatsen. De columnisten geven hun mening en we hopen dat lezers daarop reageren. Een mening is namelijk van iedereen.”

De columns zijn te vinden op Nuwz.nl en op de Facebookpagina van Nuwz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-