Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel belangstelling bijeenkomst ‘stop werken zonder loon’

wzl1STADSKANAAL – “Volle bak” bij bijeenkomst werken zonder loon in het Best Western te Stadskanaal. De SP heeft afgelopen maandag 7 december in samenwerking met de FNV een bijeenkomst georganiseerd inzake het ‘stop werken zonder loon’. Er waren in totaal maar liefst 70 mensen aanwezig in de grote zaal.
,,2 cliënten van de Sociale dienst in Stadskanaal vertelden hun verhaal”, aldus een woordvoerder van de vakbond.

Actiegroep
Verder was er een presentatie van Peter Dibbets. wzl7(Bloemen-vouwen Aalten, waar inmiddels een loonvordering is gestart bij de gemeente. Tenslotte lichte Sadet Karabulut (2e kamerlid SP) haar initiatiefwet toe, die als doelstelling heeft het verdringen van regulier en wsw werk te voorkomen. De FNV is voornemens een actiegroep/comité op te richten uit de doelgroep, die hun belangen gaat verdedigen. Er hebben zich inmiddels een tiental mensen aangemeld. De actiegroep/actiecomité komt dinsdag 19 januari voor het eerst bijeen om een plan van aanpak te bespreken.

[ingezonden]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.