Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Actiegroepen verbijsterd op uitspraken Stelpstra na rapport Gebiedscoördinator

De plek waar de windmolens komen

De plek waar de windmolens komen

VEENKOLONIËN – Gedeputeerde Stelpstra moet nu opstappen. Dat is de overtuiging van Tegenwind Veenkoloniën die zich namens de bewoners en de ondernemers in de Veenkoloniën, waaronder Stadskanaal, zich al lange tijd inzetten voor de realisatie van een solarpark als meer dan volwaardig alternatief voor de in hun visie rampzalige windplannen van minister Kamp.

Volgens woordvoerder Jan Nieboer heeft de actiegroep met verbijstering kennis genomen van de reactie van de heer Stelpstra op de vernietigende uitkomst van de mede door hem opgedragen verkenning van gebiedscoördinator Oterdoom, waarmee na de onophoudelijke en massale weerstand tegen de windplannen opnieuw is aangetoond dat niemand van de inwoners deze plannen wil.

Wat hen nog het meest verbaast is de reactie Gedeputeerde Stelpstra daarop, nl. “Die molens komen er gewoon. Punt.”. Met deze uitspaak wordt volgens Nieboer bevestigd dat Stelpstra als een hondje achter minister Kamp aanloopt in plaats van zich als gedeputeerde met het ook aan minister Kamp gepresenteerde solarplan vol in te zetten voor het behoud van welzijn, welvaart, gezondheid en het leven van zijn mede-inwoners in zijn eigen gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn en nota bene zijn eigen provincie Drenthe.

Jan Nieboer legt uit..

Jan Nieboer legt uit..

Dat hij deze uitspraak doet na de massale en langdurige protesten onder de bevolking, het draagvlakonderzoek met meer dan 82% van de inwoners tegen de windplannen, de kort-gedingen van zijn eigen gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze tegen de Staat, de onlangs net niet aangenomen motie in Provinciale Staten om als Provincie Drenthe ook aan te sluiten bij deze kort-gedingen, het door prof. Bröring benoemde ontbreken van het democratische proces en nu de vernietigende uitkomst van het mede door Stelpstra zelf opgedragen onderzoek door gebiedscoördinator Oterdoom ontmaskerd hem volgens Nieboer als een vazal van Kamp.

Na alle weerstand en rapporten nog zeggen dat de molens er gewoon komen maakt volgens Nieboer zonneklaar dat Stelpstra geen enkel oog heeft voor de belangen van zijn eigen Drentse inwoners en ondernemers, waarmee hij zich in één klap heeft gediskwalificeerd als volksvertegenwoordiger en in het belang van Drenthe en al haar inwoners onmiddellijk moet opstappen en direct plaats moet maken voor iemand die zich wel in wil zetten voor de Drentse belangen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.