Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De Kerstman komt uit Groningen

GEWOONVEENDAM – De Kerstman komt oorspronkelijk van het Hoogeland in Groningen. Dit onthullen de Kerstman en de Kerstmoeder met de kerstdagen in het radioprogramma ‘Gewoon Buitengewoon’ op Radio Parkstad uit Veendam. De volgende verklaring wordt in het radioprogramma voorgelezen:

Gewone mensen worden in ‘Gewoon Buitengewoon’ over hun leven geïnterviewd. Voor de Kerstman en de Kerstmoeder was dit programma het juiste podium om hun uitzonderlijke leven eens uitvoerig uit de doeken te doen.  Ze wilden alles zelf bepalen. Hun eigen verhaal vertellen en als verteller over zichzelf vertellen. Er mochten uitdrukkelijk geen vragen worden gesteld.

Eindelijk onthult de Kerstman met behulp van de Kerstmoeder zijn werkelijke afkomst. In verhalen en gedichten in het Gronings vertellen ze hun avonturen. Het levensverhaal van de Kerstman en de Kerstmoeder is eerder opgenomen en wordt uitgezonden rond de kerst als ze alweer hoog en droog in het hoge noorden in hun blokhut aan het haardvuur zitten. Hiermee vermijden ze lastige vragen van de pers.

G. Flapper

G. Flapper

Ondanks dat hij geen vragen mocht stellen is de presentator George Flapper van het programma Gewoon Buitengewoon zeer content dit hoge bezoek in de uitzending te hebben. Elke maand interviewt hij gewone mensen in het programma over hun leven.

De uitzending van Gewoon Buitengewoon met de Kerstman en Kerstmoeder komt tot stand met medewerking van Gré Lesterhuis en Jan Bos. Zij bedachten en schreven de verhalen en gedichten en droegen ze ook zelf voor in de uitzending.

Presentatie: George Flapper.
Techniek: Jan Brongers en Sander Cinjee.
Uitzending via Radio Parkstad 106.9 FM en live-stream

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.