Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderzoek naar ondernemer uit Stadskanaal

Bio DieselSTADSKANAAL – Nederlandse autoriteiten onderzoeken de subsidies die de duurzaam ondernemer en uitvinder Peter van der Klok uit Stadskanaal heeft ontvangen. Er wordt onderzocht of hij daar wel recht op had. Een fraudeteam van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) neemt Van der Klok en zijn bedrijf TCE Gofour onder de loep. Ze doen dat namens de ministeries van Landbouw en van Economische Zaken die beide hoge subsidie gaven.

Van der Klok is vooral bekend om zijn uitvinding van de Bio Product Processor (BPP) uit 2013. Volgens de uitvinder kun je hier koolzaad in stoppen en komt er biodiesel en veevoeder uit. Vooral landbouwers hebben grote interesse in de bio processor. Met de bio diesel kunnen ze immers veel geld verdienen.

Het DvhN heeft maanden lang onderzoek gedaan naar de Bio-Produkt Processor van van der Klok en kwam tot de conclusie dat deze nog nergens in productie stond ondanks subsidie verlening. Dit staat te lezen in het DvhN vandaag. Peter van der Klok zelf ontkend dat zijn BPP nog niet werkt. Het proefapparaat dat in een zee-container zou zijn gebouwd staat al negen maanden te draaien in zijn werkplaats, aldus de uitvinder.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.