Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Radio Continu neemt steunzender Simone FM over

Dekkingskaartje Radio Continu

Dekkingskaartje Radio Continu

STADSKANAAL  – Radio Continu heeft de vergunning voor FM-kavel B-34 met als opstelplaats Stadskanaal van de zender Simone FM overgenomen. Vanaf 16 december zendt Radio Continu nu ook uit op de frequentie 96.0 FM. Voorheen kon je hier Simone FM beluisteren. Simone FM blijft hoorbaar in de regio via de frequentie 91.3 FM.

F: Semsland.nl

F: Semsland.nl

Voor de commerciële (volks)muziekzender Radio Continu uit 2e Exloërmond is de uitbreiding een goede aanvulling op haar uitzendgebied in zuid Groningen en een deel van midden Drenthe. In plaatsen als Stadskanaal, Vlagtwedde, Onstwedde, Ter Apel, de Pekela’s, Winschoten, De Monden, Exloo, Borger en Emmen-Noord is de ontvangst hierdoor behoorlijk verbeterd. Harry Langenburg van Radio Continu: “Het mooie van deze frequentie is dat we nu ook eindelijk goed te ontvangen zijn bij onze studio in Exloerkijl. Vaak moesten we van artiesten, die de studio bezochten, horen dat ze onze zender bij de studio niet goed konden ontvangen. Vanaf nu is dat dus verleden tijd”.

Radio Continu heeft een zender van 50 watt aanstaan op de 96 MHz. De antenne staat op een hoogte van 60 meter (KPN mast) en wijst 2 kanten op. De steunzender maakt, ter verbetering, deel uit van het Radio Continu FM-netwerk. De 96.0 FM vanuit Stadskanaal is een regiogebonden frequentie. Of radio Continu hier een aparte versie, gericht op deze regio, gaat uitzenden is onbekend.

Ook concurrent RadioNL krijgt binnenkort een plekje in de hoge KPN-mast van Stadskanaal. Op de 96.7 FM.

[Surf: Radio Continu]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.